emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Серпня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 720

Громадянка К.В. звернулась до відділу персоналу Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області з питанням щодо порядку вступу на державну службу (інформація станом на 29.08.2018 р.)

Відповідь. Порядок вступу на державну службу регулюється Законом України «Про державну службу» (далі – Закон) та Порядком проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246 (далі – Порядок).
Відповідно до статті 21 Закону вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу.
Особа, яка виявила бажання взяти участь у конкурсі, подає (особисто, поштою або через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС) конкурсній комісії такі документи:
1) копію паспорта громадянина України;
2) письмову заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів для зайняття посади, до якої додається резюме у довільній формі;
3) письмову заяву, в якій повідомляє про те, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України “Про очищення влади”, та надає згоду на проходження перевірки та оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону;
4) копію (копії) документа (документів) про освіту;
5) оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою;
6) заповнену особову картку встановленого зразка;
7) оригінали інших документів для підтвердження відповідності умовам конкурсу в разі проведення закритого конкурсу;
8) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.
Кандидати, документи яких відповідають встановленим вимогам, проходять тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного та іншого законодавства. Перелік тестових питань на знання законодавства та варіанти відповідей затверджуються НАДС та оприлюднюються на його офіційному веб-сайті.
Результати тестування можуть використовуватися кандидатами на посаду протягом шести місяців з дня його проходження у разі участі кандидата в інших конкурсах.
На зайняття посад категорії “Б” проводиться розв’язання ситуаційних завдань кандидатами з метою з’ясування спроможності кандидатів використовувати свої знання та досвід під час виконання посадових обов’язків.
Кандидати, які успішно пройшли тестування на знання законодавства, а на зайняття посад категорії “Б” – ще й успішно розв’язали ситуаційні завдання, запрошуються на співбесіду. Метою проведення співбесіди з кандидатом є обговорення питань, які не були оцінені на попередніх етапах конкурсу.
Про результати конкурсу протягом п’яти календарних днів з дня їх оприлюднення кожному кандидату надсилається письмове повідомлення.
Рішення про призначення на посаду державної служби приймається після закінчення строку оскарження результатів конкурсу, а в разі оскарження результатів конкурсу - після прийняття рішення за скаргою суб’єктом розгляду скарги (органом, уповноваженим на розгляд скарги), але не пізніше 30 календарних днів після оприлюднення інформації про переможця конкурсу.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо