emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Вересня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 867

ЗМІНИВСЯ ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ РІШЕННЯ ПРО МІСЦЕ ПРОЖИВАННЯ ДИТИНИ В ОРГАНАХ ОПІКИ ТА ПІКЛУВАННЯ
 Відповідно до змін, внесених до постанови Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2008 р. № 866, встановлено новий порядок підтвердження місця проживання дитини органами опіки та піклування під час вирішення питання її тимчасового виїзду за межі України.
 За словами заступника Міністра, для того, щоб отримати підтвердження місця проживання дитини той з батьків, з ким дитина проживає, має подати до служби у справах дітей за місцем проживання дитини такі документи:
• заяву;
• копію паспорта заявника;
• копію паспорта дитини (у разі наявності);
• довідку про реєстрацію місця проживання заявника (у разі коли в паспорті відсутні дані про реєстрацію місця проживання);
• довідку про реєстрацію місця проживання дитини;
• копію свідоцтва про народження дитини;
• копію рішення суду про розірвання шлюбу (у разі наявності);
• підтвердження про відправлення рекомендованого листа згідно з вимогами, передбаченими абзацом першим частини п'ятої статті 157 Сімейного кодексу України (у разі наявності);
• копію документа, виданого лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу, в порядку та за формою, встановленими МОЗ (подається для тимчасового виїзду за межі України дитини з інвалідністю або тяжко хворої дитини).

«Служба у справах дітей розглядає зазначені документи, відвідує дитину за місцем її проживання, проводить бесіду з тим із батьків, хто проживає окремо від дитини (у разі можливості її проведення), або бесіду з дитиною, яка досягла 14 років. Після цього служба готує висновок про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України. Відповідне рішення/розпорядження приймається протягом семи робочих днів з дня подання заяви», - зазначила Світлана Глущенко.

 Підставами для відмови у затвердженні висновку про підтвердження місця проживання дитини для її тимчасового виїзду за межі України є:
• неподання заявником необхідних документів;
• наявність рішення суду, в якому визначено місце проживання дитини з іншим із батьків або відкриття провадження у справі щодо визначення місця проживання дитини.
 У разі, коли протягом десяти робочих днів з дня прийняття рішення/розпорядження його не оскаржено, воно набирає законної сили і його завірена копія видається заявнику для пред'явлення під час перетинання державного кордону України. Таке рішення/розпорядження діє протягом одного року з дня набрання ним законної сили.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.97
41.02
44.33
44.36

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо