emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Вересня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 939

РЕФОРМА ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ
 2 червня 2016 року Верховна Рада прийняла зміни до Конституції та імплементаційний закон, які дали старт новому етапу судової реформи в Україні. Того ж дня були прийняті закони «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» та «Про виконавче провадження», якими покладено старт комплексній реформі примусового виконання рішень судів та інших органів, що було розроблено Радою по судовій реформі при Президентові України та Міністерством юстиції і які спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання. Такий крок сприятиме подоланню корупції, виключить можливість адміністративного впливу, скоротить строки та створить конкурентне середовище.
 За оцінками експертів завдяки прийняттю цих законів Україна в рейтингу Світового банку DoingBusiness 2017 за напрямком «Забезпечення виконання контрактів» піднялася на 17 позицій – з 98 на 81 місце (рейтинг опубліковано 25 жовтня).
 Головною новацією прийнятих законів та основою концепції реформування, яка закладена ними, є запровадження інституту приватних виконавців, який буде функціонувати поруч із державною виконавчою службою та виконувати функції з примусового виконання рішень судів та інших органів. Закони набрали чинності 5 жовтня 2016 року, а з 5 січня 2017 року введені в дію положення, щостосуються діяльності приватних виконавців.
 З 5 січня 2017 року в Україні почала діяти змішана система виконавчого провадження, наразі з'явилися та почали свою роботу перші приватні виконавці. Вони будуть працювати паралельно з державною виконавчою службою і виконуватимуть функції з примусового виконання рішень судів та інших органів.
 Запровадження інституту приватних виконавців — не українське ноу-хау, а апробована у світі модель, яка вдало працює в багатьох державах. У країнах Балтії, Франції та Нідерландах діють приватні системи, у Великобританії, Болгарії та Польщі — змішані, де державні виконавці співіснують з приватними.
 Поява приватних виконавців поруч із державними приведе до конкуренції. Завдяки змагальності робота і тих, і інших буде ефективнішою. До речі, конкуруватимуть не тільки державні та приватні виконавці, а й приватні виконавці між собою.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо