emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Січня 2019 Наталія 696

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко вимагає від влади підняти мінімальну зарплату до 9 тисяч гривень
Підвищення в Польщі мінімальної зарплати до 12 тисяч гривень призведе до ще більшої міграції українців, переконаний Олег Ляшко. Зупинити відтік трудових кадрів, на переконання політика, можна тільки підвищуючи доходи. Лідер Радикальної партії вимагає від влади негайно переглянути держбюджет і підвищити мінімальну зарплату з цього місяця – до 6 тисяч гривень, а з 1 вересня – до 9 тисяч гривень.

«Днями в Житомирському військовому госпіталі я познайомився із медсестричкою Аллою. У неї зарплата 3 тисячі гривень. Тоді, як в Польщі мінімальна зарплата 12 тисяч гривень. І це тільки питання часу, коли Алла з Житомира та мільйони наших українців поїдуть туди працювати. Це величезна проблема для вітчизняної економіки, бо її розвиток роблять висококваліфіковані кадри, які від’їжджають. Тому цей бардак треба припиняти!», - наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ стверджує, підняти мінімалку одразу на дві, а згодом на три тисячі гривень – цілком реально.

«Опоненти нам кажуть, що мінімальна зарплата у 6 тисяч гривень – це забагато. Подивіться на Польщу – там різноробам платять по 12 тисяч гривень, а у нас лікарю, який 8 років навчається – лише 4 тисячі гривень. Крім того, для розвитку економіки треба не тільки підвищувати зарплати, а й детінізувати їх, щоб люди отримували високі легальні зарплати, а не в конвертах. Тоді будуть гроші і на перерахунок пенсій, і на все інше», - підкреслив народний депутат.

За словами Олега Ляшка, альтернативи поверненню українців додому, ніж підвищення доходів – немає.

«Коли дорослі чоловіки та жінки отримують копійчані зарплати, за які не можуть прогодувати свої сім’ї, звісно, ніхто з них перспективи в країні не бачить. Ми пропонуємо перспективу – це радикальна зміна економічної політики: відновлення виробництва, підтримка національного виробника, дешеві кредити, привабливий інвестиційний клімат, зниження вартості газу і енергозатратності підприємств, щоб вони платили більшу зарплату українцям. Ось ключ до відновлення економіки і повернення людей із заробітків», - зауважив Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо