emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Січня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1104

З 31 ГРУДНЯ ДО 3 ЛЮТОГО ВКЛЮЧНО ТРИВАЄ ПЕРІОД ВИСУВАННЯ КАНДИДАТУРИ НА ПОСТ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ!

Хто ж може бути Президентом України? Президентом України може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг тридцяти п'яти років, має право голосу, володіє державною мовою і проживає в Україні протягом десяти останніх перед днем виборів років. Слід відмітити, що одна й та сама особа не може бути Президентом України більш як два строки підряд.

Хто має право висування кандидата на пост Президента України? Право висування кандидата на пост Президента України належить громадянам України, які мають право голосу. Це право реалізується ними через політичні партії (далі - партії), а також шляхом самовисування.
Висування кандидатів на пост Президента України партіями та самовисування розпочалось з першого дня виборчого процесу, тобто з 31 грудня 2018 року. Якщо кандидата висуває партія, то слід зазначити, що партія може висунути лише одного кандидата на пост Президента України, при умові, якщо цей кандидат дає свою згоду. Партія може висунути кандидатом на пост Президента України особу, яка є членом цієї партії, або позапартійного громадянина, який має право бути обраним Президентом України. Висунення кандидата на пост Президента України партією здійснюється на з'їзді (зборах, конференції).

Щодо самовисування особи у кандидати на пост Президента України. То громадянин України, який може бути обраним Президентом України, особисто подає до Центральної виборчої комісії засвідчену в установленому законом порядку заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України.
Кандидат на пост Президента України має пам’ятати про грошову заставу. Грошова застава вноситься партією, яка висунула кандидата на пост Президента України, або кандидатом на пост Президента України у безготівковому порядку на спеціальний рахунок Центральної виборчої комісії (після початку виборчого процесу та до подання документів Центральній виборчій комісії для реєстрації) у розмірі два мільйони п'ятсот тисяч гривень.
Грошова застава повертається суб'єкту її внесення (партії чи кандидату на пост Президента України) у разі, якщо відповідного кандидата визнано обраним Президентом України або включено до виборчого бюлетеня для повторного голосування. В інших випадках грошова застава не повертається і перераховується до Державного бюджету України.
Крім того, кандидат на пост Президента України має подати декларацію про доходи. Декларація особи за рік, що передує року початку виборчого процесу, подається кандидатом на пост Президента України (на паперових носіях та в електронному вигляді).
Центральна виборча комісія реєструє кандидата на пост Президента України за умови отримання необхідних документів, визначених Законом України «Про вибори Президента України» від 5 березня 1999 року № 474-XIV.
Подання документів до Центральної виборчої комісії для реєстрації кандидатів закінчується за п'ятдесят п'ять днів до дня виборів, тобто 03 лютого 2019 року.

З переліком кандидатів на пост Президента України, зареєстрованих Центральною виборчою комісією, кожний може ознайомитися з 08 лютого 2019 року в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", а також на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Слід вказати, що центральна виборча комісія може прийняти рішення про скасування реєстрації кандидата на пост Президента України у разі:
- звернення кандидата на пост Президента України у будь-який час після його реєстрації, однак не пізніше ніж за двадцять три дні до дня виборів та не пізніш як за тринадцять днів до дня повторного голосування, з письмовою заявою про відмову від балотування;
- припинення громадянства України кандидата на пост Президента України;
- вибуття кандидата на пост Президента України за межі України для постійного проживання;
- визнання кандидата на пост Президента України недієздатним.

Ще раз нагадуємо, що вибори Президента України відбудуться 31 березня 2019 року!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо