emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Червня 2020 Бідолах Олександра Миколіївна 2298

Безпліддя це не вирок!
Якщо вагітність не наступає протягом року, не варто впадати у відчай. Діагноз безпліддя ставлять парі лише після 12 місяців регулярного статевого життя без контрацепції. Як правило, спочатку вам потрібно буде пройти обстеження і здати аналізи, щоб визначити причину і, при необхідності, розпочати лікування. Чим швидше буде визначено, що саме не так, тим вище можуть бути шанси завагітніти і народити здорову дитину.
Причинами безпліддя можуть бути проблеми зі здоровям як у жінок, так і у чоловіків. Чоловіче безпліддя причина неможливості завагітніти у 4648 % пар. При цьому показник, що характеризує жіноче безпліддя, дещо вищий і становить 5254 %.
Трапляються також випадки комбінованого безпліддя, коли обоє із подружжя мають проблеми, що не дозволяють їм зачати дитину. Порушення репродуктивної функції в обох партнерів трапляється у 30 % випадків.
Деякий відсоток припадає на безпліддя незрозумілого генезу.
Розрізняють наступні варіанти безпліддя:
1. Безпліддя чоловіче, жіноче, змішане.
2. Безпліддя може бути первинне та вторинне.
Первинне безпліддя це коли у хворої в анамнезі не було жодного випадку настання вагітності.
Вторинне безпліддя якщо у хворої була в анамнезі вагітність.
3. Безпліддя абсолютне якщо неможливо відновити дітородну функцію.
Безпліддя відносне якщо можливо розраховувати на відновлення дітородної функції.
Всесвітня організація охорони здоровя виділила 22 причини жіночого та 18 причин чоловічого безпліддя.
Так, безпліддя у жінок може бути наслідком таких проблем: порушення овуляції, відсутності або непрохідності маткових труб, доброякісної пухлини матки, запальних захворювань жіночої статевої сфери після інфекцій або некоректно проведених абортів, різних метаболічних порушень (ожиріння, цукрового діабету, дисфункцій щитовидної залози та ін.), а також віку.
У чоловіків часті причини безплідності це гормональні або генетичні порушення, непрохідність сімявиносного протоку внаслідок гострих та хронічних інфекцій, що передаються статевим шляхом, та ін.
Діагностика:
Обстеження пари доцільно почати з чоловіка. Діагностика чоловічого безпліддя це найпростіший і найдешевший спосіб визначити причину безпліддя. Практично в половині випадків причиною неможливості завагітніти є безпліддя у чоловіка. Захворювання, які можуть бути причиною безпліддя у чоловіків, часто протікають безсимптомно і виявляються тільки в неможливості зачаття.
Перш за все, чоловікові потрібно зробити спермограму. Цей аналіз дозволяє визначити кількість сперматозоїдів, їх рухливість і структуру. Також необхідно перевірити організм на інфекції, зробити ультразвукове обстеження калитки, щоб виявити порушення, які перешкоджають проходженню сперматозоїдів, провести генетичний скринінг, щоб визначити кількісні та якісні показники хромосом.
Обстеження жінки включає :
Аналіз крові на гормони;
Обстеження на інфекції;
Мазок на флору з цервікального каналу, з піхви;
Мазок (ПЛР-дослідження) на інфекції;
Цитологічне дослідження мазка з цервікального каналу і з поверхні шийки матки;
Загальноклінічні обстеження;
УЗД на 6-8 день циклу.

Дуже часто чоловіче та жіноче безпліддя не вирок, а лише тимчасова нездатність зачати дитину. Не варто зневірятися! За останні роки технології лікування безпліддя у жінок та чоловіків настільки інтенсивно розвиваються, що дозволяють допомогти навіть у найскладніших випадках.

Підготувала: Студентка 5 курсу Буковинського Державного Медичного Університету Бідолах Олександра Миколаївна.
Викладач: Соловей В. М.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо