emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Квітня 2021 Петрюк Емілія- студентка 6 курсу, Бакун Оксана Валеріанівна-доцент кафедри акушерства та гінекології Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет». 2113

Передвісники пологів
Кожна вагітна з нетерпінням чекає дня пологів. І коли цей день вже близько, жінка очікує появи передвісників пологів. Часто жінки плутають передвісники пологів з власне початком пологової діяльності.
Тож які ознаки можуть слугувати передвісниками пологів?
1. Відходження слизової пробки. За день чи два, чи за тиждень до початку пологів. Вихід пробки відбувається безболісно у вигляді кровянистих виділень.
2. Опускається живіт.
У першонароджуючих це явище спостерігається за 3-4 тижні до пологів, у повторнонароджуючих- 2-3 дні. Як правило, після опущення живота жінки відмічають, що їм стало легше дихати, а внизу живота, навпаки, може виникати незначний дискомфорт.
3. Нерегулярні скорочення матки(тренувальні перейми)-
вони менш болючі ніж при пологах , слабкі , нерегулярні. Вони не приводять до розкриття шийки матки
4. Зменшення маси тіла.
Це повязано з тим , що організм виділяє надлишок рідини, під дією естрогенів, які починають готувати тіло до пологів.
5. Зміна активності дитини.
За декілька днів до пологів малюки набагато менше рухаються, в основному здійснюють невеликі рухи тільки ніжками або ручками.
6. Зміни стільця.
Під дією гормонів може розслаблятися не тільки шийка матки, а і кишечник. Якщо на фоні рідкого стільця відсутні інші симптоми( нудота, блювання, болі в животі), то організм почав готуватися до пологів.
7. Зміни настрою.
У вагітної бувають спонтанні вибухи енергії , які можуть чергуватися з станом втомленості. Зміна настрою багато в чому пов'язана з нейроендокринними процесами, що відбуваються в організмі вагітної перед пологами.
8. Болі внизу спини
Після зміщення дитини вниз жінка може відчувати некомфортні відчуття в області попереку. Ці відчуття викликані не тільки тиском з боку дитини, але і розходженням крижово-клубових з'єднань.
Передвісники пологів не зовсім говорять, що малюк появиться на світ сьогодні чи завтра, але вони повинні стати для вас сигналом про те, що зустріч з малюком уже близько.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо