emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Квітня 2021 Михайлюк І. М.-студентка, Бакун О. В. - доцент кафедри акушерства та гінекології ВДНЗ України "Буковинський державний медичний університет" 1289

Які причини жіночого безпліддя?
Безпліддям вважається нездатність сексуально активної жінки, яка не використовує контрацепції, завагітніти протягом одного року.
Це дуже непроста і болюча тема, адже майже кожна жінка в майбутньому бажає стати матусею, і коли вона чує слово "безпліддя" - це змушує багатьох жінок опустити руки.
Тому дуже важливо визначитись саме з причиною даного діагнозу.
Гормонально обумовлене безпліддя.
Менструальний цикл - це дуже складна структура, яка знаходиться під впливом гормонів. Гормональний дисбаланс може призвести до порушення дозрівання яйцеклітини, що веде до недостатньої овуляції і недостатнього утворення жовтого тіла, і початком цього можуть бути :
підвищений вміст чоловічих гормонів,
надзвичайна стресова ситуація,
екстремальна фізичне навантаження (наприклад, у великому спорті)
сильне зниження ваги,
надмірна вага, дисфункція щитовидної залози, пухлини.

Безпліддя, обумовлене станом маткових труб.
Маткова труба - це місце запліднення і транспортування запліднених яйцеклітин в порожнину матки .Труби можуть бути обмежено прохідні, можуть бути непрохідні повністю або частково. Причинами порушеної прохідності маткових труб можуть стати : прогресуюче запалення,
заростання і рубцювання після оперативного втручання, коли передувала позаматкова вагітність (маткові труби були видалені), ендометріоз, перев'язка маткових труб.
Приблизно у 15% всіх жінок, які страждають на безпліддя, діагностується ендометріоз.
Під ендометріозом, в тому числі, розуміють розростання ендометрія поза маткою, як, наприклад, в яєчниках, маткових трубах, кишечнику, сечовому міхурі або очеревині.

СПЯ (синдром полікістозних яєчників)
"Полікістоз" означає "безліч кіст", і цей вислів використовується при описі зображення яєчників в результаті ультразвукового дослідження. При полікістозі мова, власне, йде про велику кількість маленьких фолікул, дозрівання яких сповільнюється за рахунок участі великої частки чоловічих гормонів.

Імунологічно зумовлене безпліддя.
На підставі збою захисту організму сперматозоїди або запліднені яйцеклітини розпізнаються імунною системою жінки як "чужі" і знищуються. Внаслідок цього неможливе запліднення яйцеклітини або імплантація ембріона в матку.

Зміни шийки матки і порожнини матки.
Рубцювання і непрохідність після запалень або операцій може ускладнювати і відповідно повністю запобігти просуванню сперматозоїдів через шийку матки або матку в напрямку маткової труби.
Рідше, внаслідок вроджених вад розвитку наявні різні дефекти статевої системи.

Вік як причина безпліддя.
У жінки від народження закладено до 400.000 яйцеклітин. З віком кількість неактивних фолікулів зростає, таким чином, знижується їхня реакція на гормони. Це тягне за собою те, що яйцеклітина не може досягти оптимальної стадії дозрівання, що часто призводить до циклів без овуляції.
Суттєве значення має також "старіння яйцеклітин". Воно зумовлює хромосомні зміни, які можуть призвести до неможливості запліднення яйцеклітини, порушень у розвитку ембріона або призводять до викиднів.
Отже, звертайтесь до спеціалістів, і не відкладайте головну зустріч в житті зустріч з вашою новонародженою дитиною!
Бакун Оксана Валеріанівна
Михайлюк Іванна Миколаївна
ВДНЗ України Буковинський державний медичний університет

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо