emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Квітня 2021 Кірницька Марія та Бакун Оксана Валеріанівна 803

Позаматкова вагітність
Позаматкова вагітність може виникнути у будь-якої жінки. Найчастіше до неї схильні жінки у віці від 30 до 40 років. Позаматкова вагітність наступає тоді, коли запліднена яйцеклітина прикріплюється не всередині матки, а ззовні. Яйцеклітина може прикріпитися в будь-якому місці - в матковій трубі, черевній порожнині, яєчнику, шийці матки. Причиною позаматкової вагітності може бути перенесена травма, запальний процес, внаслідок яких виникає непрохідність маткових труб, перенесені аборти, спадковість і багато іншого. Якщо внутрішній шар або цілісність маткових труб під час руху по них заплідненої яйцеклітини порушені, то вона може закріпитися в будь-якому місці. У більшості випадків позаматкова вагітність протікає без симптомів. Якщо ж спостерігаються пошкодження цілісності маткової труби, то пацієнтка може скаржитися на кровотечу, різкі болі внизу живота. Найбільш дієвими методами діагностики позаматкової вагітності вважаються дослідження УЗД і огляд пацієнтки за допомогою лапароскопа. Справа в тому, що аналізи та інші обстеження не покажуть конкретних результатів, так як їх показники будуть такими самими, як у пацієнтки зі звичайною вагітністю. Позаматкова вагітність - це патологія, яка потребує лікування. Найбільш дієвим варіантом є лапароскопічна операція. Вона проводиться з мінімальним ризиком травматизму для того, щоб зберегти цілісність маткових труб. У тому випадку, якщо позаматкова вагітність супроводжується сильним болем, рясною кровотечею і може привести до смерті пацієнтки, операцію по її усуненню проводять прямим доступом. Після проведення операції присутній довгий реабілітаційний період під наглядом медичних працівників. Планувати вагітність після позаматкової слід спільно з досвідченими медиками. Не варто поспішати, адже після позаматкової вагітності має пройти близько півтора роки, щоб організм жінки зміг повністю відновитися. Після проходження ретельного медичного обстеження і здачі необхідних аналізів, в тому випадку, якщо репродуктивна функція пацієнтки повністю відновлена, можна починати планувати вагітність.

Кірницька Марія Михайлівна студентка 6 курсу, Бакун Оксана Валеріанівна доцент кафедри акушерства та гінекології Вищого державного навчального закладу України Буковинський державний медичний університет.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.57
39.59
42.32
42.33

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо