emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Квітня 2021 Матяшок Анастасія- студентка 6 курсу, Приймак Світлана Григорівна- викладач, кандидат медичних наук, асистент кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету 1352

Секрет жіночого здоровя
Жінки кажуть молочниця, а медичною мовою це вульво-вагінальний кандидоз. На жіночих форумах та у спільних чатах, лікування цього захворювання дуже активно обговорюється, оскільки жінки намагаються справитися самостійно, не йдучи до лікаря, а запитуючи рекомендацій у подруг. Кандидоз означає, що в даному випадку викликаний цей стан дріжджовими грибками роду Candida albicans.
Коли кандиди у надмірній кількості у мікрофлорі піхви, то жінка відчуває свербіж, почервоніння, печіння, біль при сечопусканні та сексі, а також нетипові рясні, білі або прозорі з грудочками виділення з піхви з кислуватим запахом
Дуже часто кандидоз розвивається на фоні зниження загального чи місцевого імунітету під час вагітності, тривалого лікування антибіотиками (упродовж кількох тижнів), прийому гормональних контрацептивів, хіміотерапії, терапії кортикостероїдами, діабету, ВІЛ.
Інколи, достатньо пережити тривалий стрес, який спричиняє виділення кортизолу та адреналіну, які будуть сприяти розвитку інфекцій сечостатевих шляхів. У нормі у мікрофлорі піхви переважають лактобактерії, а внасліок вище перечислених причин, починають розвиватися кандиди, і це призводить до запалення.
Якщо ви виявили подібні симптоми у себе, варто одразу звернутися до лікаря, а не питати причини у подруг та займатися самолікуванням, яке може призвести до погіршення стану. Лікар після обстеження та додаткових аналізів зможе порадити та адекватно прописати лікування.
Що буде, якщо не лікувати молочницю?
Якщо не лікувати молочницю, вона переходить в хронічну стадію і позбутися хвороби стає набагато важче. Рецидиви (повторні випадки) хронічної молочниці спричиняють чималий дискомфорт, оскільки можуть турбувати до 4-х разів на рік. Саме тому, щоб не запустити захворювання, при перших ознаках молочниці потрібно звернутися до гінеколога.
Важливо завжди вчасно вилікувати, оскільки він дуже часто трапляється під час вагітності внаслідок зміни гормонального фону. У випадку ігнорування симптомів та невчасного звернення до лікаря це може призвести до негативних наслідків впливу кандидозу на плід.
Памятайте, що вчасне виявлення симптомів та звернення до гінеколога допоможе швидко та ефективно вилікуватися та насолоджуватися життям без такої неприємності, як молочниця. Харчуйтеся здоровою їжею, відпочивайте, не піддавайтеся впливу стресу та не приймайте безконтрольно антибіотики, будьте здоровими та любіть себе.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо