emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Квітня 2021 Коновальчук Максим Іванович, Бакун Оксана Валеріанівна 1704

Крововилив на ранніх термінах вагітності

Причини кровотечі на ранніх термінах вагітності в цілому поділяються на дві групи:
Ті, що стосуються стану вагітності: Ця група стосується абортів (95%), позаматкової вагітності, та імплантаційні кровотечі.
Ті, що повязані із станом вагітності: ураження не повязані з вагітністю - або ті що вже існували раніше
або посилюються під час вагітності. Такі ураження шийки матки, як судинна ерозія, поліп, розрив варикозу вени та злоякісні утворення.

СПОНТАННИЙ АБОРТ

Аборт - це вигнання або вилучення з матері зародка чи плоду вагою 500 г.
або менше, коли він не здатний до самостійного виживання (ВООЗ). Плід досягає 500 г внутрішньоутробного розвитку приблизно на 22 тижні (154 дні) вагітності.
ГЕНЕТИЧНІ ФАКТОРИ: Більшість (50%) викиднів на ранніх термінах обумовлені хромосомними аномаліями.
Аутосомна трисомія - найпоширеніша (50%) цитогенетична аномалія. Повідомлялося про трисомію для кожної хромосоми.
Найпоширеніша трисомія - трисомія 16 (30%). Поліплоїдія спостерігалася приблизно у 22% абортів. (Поліплоїдія відноситься до присутності трьох або більше кратних гаплоїдного числа хромосоми, наприклад 3n = 69, 4n = 92. Триплоїдія трапляється частіше, ніж тетраплоїдія). Моносомія X (45X) - найпоширеніша хромосомна аномалія при викиднях (20%). Структурні хромосомні перебудови спостерігаються у 24% абортів. Сюди входять транслокація, видалення,
інверсія і утворення кільця. Інші хромосомні аномалії, такі як мозаїка, подвійна трисомія тощо, виявляються приблизно у 4%.

ЕНДОКРИНІВІ ТА МЕТАБОЛІЧНІ ФАКТОРИ (1015%): Дефект лютеїнової фази (ЛПД) призводить до викидня на ранніх термінах бо імплантація і плацентація не підтримуються належним чином. Причиною є недостатня секреція прогестерону із жовтого тіла слабка реакція ендометрію на прогестерон.
Аномалії роботи щитовидної залози: асоційований явний гіпотиреоз або гіпертиреоз корелюють
з числом втрат плода. Антитіла до щитовидної залози часто підвищені. Цукровий діабет що не ведеться належним чином також підвищує загрозу викидня.

АНАТОМІЧНІ АНОРМАЛІЇ (1015%)
маточні фактори: вони повязані здебільшого з абортами другого триместру. Недостатність шийки матки,
вроджена або набута - одна з найпоширеніших причин абортів 2 триместру та повторних абортів. Вроджені вади розвитку матки у вигляді дворогих або перегородкових маток можуть бути причиною аборту в 2 триместрі.
Причинами втрати плода є: зменшення внутрішньоутробного об'єму, зменшення властивостей розширювання матки, зниження васкуляризації плаценти при імплантації в перегородку та підвищена дратівливість та скоротливість матки.
Міоми матки, особливо підслизові різновиди, може бути відповідальною не тільки за безпліддя, але й за аборт. Це повязано з викривленням або частковою облітерацією порожнини матки. Іншими причинами є: зниження васкуляризації в місці імплантації, червоне переродження міоми та підвищена дратівливість матки.
Внутрішньоматкові спайки (синехії) заважають імплантації, плацентації та росту плода. Залежно від тяжкості спайок, напр. синдром Ашермана, тіла матки або цервікоістмічний, пацієнт страждає на аменорею, гіпоменорею, безпліддя або періодичні аборти (викидні).
ІНФЕКЦІЇ - це часті причини пізнього або раннього аборту. Трансплацентарні інфекції плода трапляються з більшістю мікроорганізмів і втрати плода можуть бути спричинені будь-якими з них. Інфекції можуть бути - вірусні: краснуха, цитомегало, варіцела або ВІЛ.
Паразитарні: токсоплазма, малярія.
Бактеріальні: уреаплазма, хламідіоз, бруцела.
Спірохети навряд чи здатні викликати аборт до 20-го тижня через ефективну товщину плацентарного барєру.
НЕСУМІСНІСТЬ КРОВИ КРОВІ: Несумісні групи крові можуть бути причиною втрат вагітності на ранніх термінах.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо