emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Квітня 2021 Фрунчак Дарина 1288

Як народити здорову дитину?
Преконцепційне здоров'я - це здоров'я жінок і чоловіків репродуктивного віку, тобто періоду життя, протягом якого вони можуть стати батьками .Турбота про преконтрапційне здоров'я передбачає особливу увагу фахівців, націлене на фактори життя батьківської, що впливають на народження ними здорову дитину. Фактори здоровя для кожної людини індивідуальні і ґрунтуються на його унікальних особливості і потреби
Якщо ви плануєте найближчим часом стати мамою або замислювалися про таку можливість, вам треба починати активно готуватися до цього важливого періоду в житті. Преконцепційне здоров'я базується на заходи, які підвищать ваші шанси народити здорову дитину, якщо їх вжити до початку вагітності.
Для деяких жінок підготовка організму до народження здорового малюка займе кілька місяців, для деяких, наприклад, які страждають хронічними захворюваннями, значно довше, а хтось, привчений з дитинства до здорового способу життя, практично не потребує спеціалізованої підготовки.
Напевно ви не раз вже замислювалися про те, чи хочете ви дітей, як багато і як скоро. Якщо ви в даний момент хотіли б уникнути вагітності - ви повинні спільно зі своїм гінекологом вибрати оптимальний для себе спосіб контрацепції. Якщо ж, навпаки, хочете завагітніти - пора вживати заходів для народження здорового малюка!
Перед настанням вагітності відвідайте лікаря-гінеколога і обговоріть з ним своє здоров'я. Лікар сформує історію вашого життя і ваших захворювань (анамнез) і виділить з цього матеріала фактори, які можуть вплинути на наступ, перебіг і результат вагітності. Лікар обговорить з вами результат ваших попередніх вагітностей, якщо такі були, проблеми зі здоров'ям, які ви відчуваєте, і медикаменти, які ви отримуєте в даний момент, інфекційні захворювання, які ви перенесли раніше і вакцинацію, яка вам може бути необхідна перед настанням вагітності для запобігання можливої патології плода.
Як вплине Ваш спосіб життя на майбутню дитину?
Обговоріть з лікарем свій спосіб життя та шкідливі звички: куріння, вживання алкоголю, токсичних або наркотичних речовин, наявність хронічного стресу або неблагополучних відносин в сім'ї. Дуже важливо, що на майбутню дитину можуть впливати не тільки шкідливі звички потенційних батьків, але і всіх членів сім'ї.
Які інфекції і чому можуть становити небезпеку для майбутної дитини?
У період планування вагітності вам необхідно обстежитися на наявність деяких інфекцій, які можуть порушувати розвиток плода. При наявності активної форми інфекції вам необхідно пройти курс лікування. При відсутності імунітету до даних інфекцій вам можуть порекомендувати вакцинацію або додаткові профілактичні заходи в період вагітності.
Інфекційний процес - це такий патологічний процес, причиною якого є різні мікроорганізми: найпростіші, бактерії і віруси, їх ще називають інфекції. Найбільш небезпечна інфекція для організму зі зниженим імунітетом, так як в даному випадку навіть незначне інфекційне ураження може призвести до тяжких наслідків.
Імунітет може бути знижений з багатьох причин, зокрема, як наслідок вагітності, при якій це є фізіологічним процесом, необхідним для нормального розвитку плоду і запобігання його відторгнення організмом матері. Отже, під час вагітності організм матері найбільш вразливий і сприйнятливий до дії різних мікроорганізмів.
Однак, інфекція небезпечна не тільки для материнського організму. Нітрохи не менш, а часом більш вона небезпечна для організму плода. Чи не діагностування інфекції можуть приводити до розвитку
безпліддя, переривання вагітності і хронічного невиношування, формування вад розвитку і внутрішньоутробної гибелі плода. Майбутньої матері необхідно знати, яка інфекція чим небезпечна - для цього необхідно перебувати під постійним контролем лікаря акушера-гінеколога.
Навіщо проводиться обстеження на TОRCH-інфекції?
Саме до вагітності (або на її ранніх термінах) нам необхідно дізнатися, чи був у жінки контакт з потенційно небезпечною інфекцією чи ні. Якщо був, виробився імунітет, і в даний час інфекція не активна, то можна не хвилюватися - ця інфекція не небезпечна для вагітної жінки і плоду. Якщо не було, то лікар розкаже Вам про комплекс профілактичних заходів(наприклад, якщо мова йде про краснуху, то можна зробити щеплення, якщо мова йде про токсоплазму - можна дотримуватися певних правил, щоб знизити ризик зараження) для зменшення ризику передачі інфекції плоду. Крім того, щодо інфекційних збудників, до яких немає захисних антитіл, важливо проводити регулярний моніторинг, щоб не пропустити інфікування під час вагітності.
Як ставиться діагноз інфекцій і як проводиться обстеження?
Діагноз тільки за клінічними проявами (висип, збільшення лімфовузлів, температура і т.д.) часто викликає труднощі, так як в більшості випадків симптоми виражені слабо або неспецифічні. Більш точною є лабораторна діагностика - визначення антитіл в крові. Аналіз крові на антитіла може показати:
чи була зустріч з інфекцією;
якщо була, то коли;
чи є ця інфекція активною.
Антитіла (імуноглобуліни) - це спеціальні білки імунної системи, які виробляються при зустрічі з будь-яким агентом. Антитіла специфічні, тобто діють на конкретний агент. Для уточнення специфічності до позначення антитіл додається назва збудника, проти якого спрямовані антитіла. В даному випадку, наприклад, мова йде про антитіла до краснухи, парвовірусу В19, токсоплазма і так далі. Міжнародне позначення імуноглобулінів - Ig. Велика латинська буква після Ig позначає клас імуноглобулінів (наприклад, якщо мова йде про краснуху, то можна зробити щеплення,якщо мова йде про токсоплазму - можна дотримуватися певних правил, щоб знизити ризик зараження) для зменшення ризику передачі інфекції плоду. Крім того, щодо інфекційних збудників, до яких немає захисних антитіл, важливо проводити регулярний моніторинг, щоб не пропустити інфікування під час вагітності.
Для діагностики TОRCH-інфекцій значимими є IgM і IgG. Різні імуноглобуліни з'являються на різних стадіях імунної відповіді і знаходяться в крові в різний час, тому їх визначення дозволяє лікарю визначити час зараження, а значить, прогнозувати ризики, правильно призначати діагностичні та лікувальні процедури.
IgM підвищуються незабаром після початку захворювання, досягають піку до 1-4 тижні (це середня цифра, можуть бути відмінності для різних інфекцій), потім знижуються. Швидкість появи антетіл класа IgM дозволяє діагностувати гостру форму захворювання самому його початку. Для деяких інфекцій термін присутності значної кількості специфічних антитіл IgM може бути дуже малим, IgM швидко перестають виявлятися. IgG визначаються не швидше , ніж через два тижні після початку захворювання, їх рівень підвищується повільніше, ніж IgM, але і залишаються вони істотно довше (для деяких інфекцій протягом усього життя). Підвищення рівня IgG говорить про те, що організм вже зустрічався з цією інфекцією.
Від ряду інфекцій можна захиститися заздалегідь. Деякі щеплення вам можуть порекомендувати зробити до вагітності, під час вагітності або відразу після пологів. Правильно проведена вакцинація може вберегти ваше здоров'я і здоров'я вашої дитини від безлічі проблем. Для отримання більш докладної інформації ви можете звернутися в кабінет вакцинопрофілактики до лікаря-імунолога.
Прийом 400 мікрограмів фолієвої кислоти щодня
Фолієва кислота - це вітамін В9. Достатня кількість фолієвой кислоти в організмі жінки в період підготовки до вагітності (як мінімум, місяць до зачаття) і протягом вагітності (особливо на ранніх термінах), допомагає уникнути безлічі проблем з формуванням і розвитком у дитини головного і спинного мозку.

Припинити куріння, вживання алкоголю і наркотичних речовин
Куріння, вживання спиртних напоїв і наркотичних речовин абсолютно неприпустимо під час вагітності і може вплинути не тільки на здоров'я матері, а й на здоров'я вашої майбутньої дитини. Наприклад, викликати передчасні пологи, внутрішньоутробну загибель плода або грубі води його розвитку. Якщо ви не можете відмовитися від шкідливих звичок - зверніться за допомогою до спеціаліста - вам обов'язково допоможуть.
Контроль здорової ваги і його підтримка
Люді з надмірною вагою або ожирінням мають високий ризик серйозних захворювань, в тому числі захворювань серцево-судинної системи, діабету другого типу, новоутворень ендометрія, молочних залоз, кишечника.
Як надмірна, так і недостатня вага може призвести до різних ускладнень під час вагітності. Дуже важливо досягти фізіологічного ваги і утримувати його в здоровому діапазоні за допомогою раціональної дієти і фізичних навантажень. Якщо ви маєте проблеми з вагою - порадьтеся з лікарем, він вам допоможе розробити оптимальний для вас режим харчування і навантажень.
Пренатальні скринінги
Ці тести створені з метою прогностичного визначення ризику вад плода деякими хромосомними аномаліями і вадами розвитку. Це не діагностичні тести, на їх результатах не встановлюється ніяких діагнозів, а тільки рекомендуються додаткові обстеження.
ВИСНОВОК
Однією з головних завдань на сьогоднішній день є збереження життя і здоров'я дітей, так як від них залежить майбутнє людства. У реалізації даної стратегії важлива роль відводиться батькам. Основи здоров'я дитини закладаються ще в утробі матері, і важливим фактором гарантії здоров'я дітей є здоровий спосіб життя батьків і дотримання необхідних заходів профілактики захворювань майбутньої дитини.
Здорове харчування, заняття фізкультурою і спортом, гігієна статевого життя, відсутність шкідливих звичок - все це повинно стати частиною життя майбутніх і справжніх батьків. Продовження роду - це мета існування людини - так задумано природою. Наші діти - це продовження нас в історії людства. У наших силах подарувати своїм дітям шанс на здорове та щасливе життя. Наші зусилля окупляться здоров'ям наших нащадків.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо