emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Червня 2024 Пресслужба ХОССЦ 371

У КНП "ХОССЦ" відновили кровопостачання ніг капітану-техніку однієї з військових частин ЗСУ.

56-річний чоловік, капітан-технік однієї з військових частин Збройних сил України, звернувся у КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр" зі скаргами на ниючий біль нижніх кінцівок при ходьбі до 50 метрів, оніміння стоп, відчуття холоду у пальцях ніг, запаморочення, загальну слабкість. Симптоми відмічає близько 4-х років, лікувався медикаментозно, втім вже кілька місяців спостерігає погіршення загального стану, зменшення толерантності до фізичного навантаження.

Проведене комплексне обстеження, ультразвукове дуплексне сканування та ангіографія судин нижніх кінцівок виявили численні ураження периферичних судин на фоні атеросклерозу та оклюзію (закриття просвіту) обох стегнових артерій - небезпечний стан, який без належного лікування та вчасно виконаної операції призводить до некрозу тканин та ампутації.

З огляду на кількість та важкість уражень, пацієнту було заплановано і, в кілька етапів, виконано ряд малоінвазивних ендоваскулярних (черезшкірних) втручань - транслюмінальну (внутрішньосудинну) балонну ангіопластику на всьому протязі ураження судин. Цей метод дозволяє усунути оклюзію або звуження судин без відкритої операції, за допомогою балонного катетера, який вводять за допомогою направляючого провідника в зону ураження та розширюють під тиском 8-12 бар.

В умовах катетеризаційної лабораторії оперували: інтервенційні кардіологи Андрій ДАНИЛЮК, Михайло ГЛАДІЙ; асистенти Валентина БАЗАРНИК, Аліна ПОПОВИЧ; анестезіологи Ольга ТЕРЕХІВСЬКА, Іванна САЧОК; операційні м/с Христина ГРИНЧУК, Ганна КУЗНЕЦОВА.

Прохідність судин нижніх кінцівок було відновлено і через 2 дні пацієнт (зі значним покращенням стану, збільшенням толерантності до фізичного навантаження) переведений для подальшої реабілітації у Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни.

Завдячуючи державі, обласній раді та міжнародній гуманітарній допомозі, зокрема отриманій нещодавно від Доброчинної організації Christliche medizinische Hilfe direkt та Dmytro Hnoianko - заклад був оснащений необхідними для втручання та післяопераційної терапії засобами, розхідними матеріалами та медикаментами - відтак, ми мали можливість надати допомогу пацієнту повністю безкоштовно.

З вірою у Бога, ЗСУ і кожного з нас. Разом ми подолаємо все!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 03.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.68
40.7
43.59
43.61

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо