ye-logo.v1.2

«Хмельничанка» виграла «срібло» чемпіонату України

Спорт 2067
Фото: з архіву

Гандболістки «Хмельничанки» стали срібними призерами чемпіонату України з гандболу у Вищій лізі

Саме у заключному турі Вищої жіночої гандбольної ліги України мала вирішитися доля «золота» та єдиної путівки до Суперліги. Проте цього не сталося.

Тернопільський «Пед-Університет-Енерго» на власному майданчику повинен був приймати київський «Авіатор-ДЮСШ-21». На жаль, киянки через скрутне фінансове становище знялися з турніру і тернополянкам автоматично записали дві технічні перемоги з рахунком 10:0. Це і гарантувало їм перше місце у турнірній таблиці.

Таким чином, для «Хмельничанки» виїзні ігри з іншою тернопільською командою «Економ-Університет» ніякого турнірного значення не мала. За будь-якого результату наші гандболістки і вище другого «срібного» місця не віднялися б у «турнірці», і нижче не впали би.

Першого ігрового дня хмельничанки досить впевнено почували себе на майданчику тернополянок і на перерву пішли із триочковою перевагою, але опісля перепочинку усе змінилося. Господарки краще реалізовували свої нагоди і у підсумку здобули мінімальну перемогу – 30:29. Наступна гра повністю проходила під диктовку «Економ-Університету» і закінчилася з розгромною перевагою команди з Тернополя – 42:30.

За підсумками сезону, «Хмельничанка» набрала 16 очок, провела 14 матчів, з яких у восьми перемогла. Ще шість разів наші дівчата програвали. На рахунку хмельничанок 429 закинутих м’ячів та 402 пропущених.

Як і минулого чемпіонату, найкращим бомбардиром Вищої гандбольної ліги стала Інна Голярдик – 156 голів. Також до 20-ки найрезультативніших увійшли: Вероніка Алєксєєнко (44 голи та 11 місце), Катерина Д’яченко (43 голи та 12 місце), Марина Долгопятова (41 гол та 14 місце) і Вікторія Долібожек (26 голів і 20 місце).

Лідерами наші гандболістки є й за іншими показниками. Так, Юлія Лясота назбирала найбільше двоххвилинних вилучень (18), а Верноніка Алєксєєнко – попереджень (7).

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую