ye-logo.v1.2

У Хмельницькому юні пожежники змагаються з пожежно-прикладного спорту (ФОТО, ВІДЕО)

Спорт 4181

З найкращих спортсменів буде сформована збірна, яка представлятиме Хмельницьку область на всеукраїнській арені.

На навчально-тренувальній базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення головного управління рятувальників триває чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту серед юнаків. На змагання приїхали двадцять команд з міст та районів області.

“Ми надіємося, що ця молодь з часом поповнить лави рятувальників. Сьогодні у чемпіонаті беруть участь понад 160 дітей. Юним пожежником може стати кожен, для цього потрібно прийти до будь-якої пожежної частини у районах чи містах та заявити про таке бажання. Тоді дитину записують у команду, але потрібно надати довідку про стан здоров'я і тоді з ними працюватимуть наші наставники”, - розповідає начальник головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Борис Болібрух.

Змагаються юні пожежники у стометрівці із перешкодами, підйомі по штурмовій драбині у вікна другого та третього поверхів навчальних веж, а також у пожежній естафеті чотири по сто метрів та бойовому розгортанні від мотопомпи.

“Нещодавно лише почав займатися пожежно-прикладним спортом. Це для мене перші змагання, - ділиться враженнями Олександр Шемерда із села Писарівка Волочиського району, який одним із перших подолав стометрівку з перешкодами. - Бігти не складно, тут головне правильно з'єднати пожежні руками. Не знаю чи присвячу себе рятувальній роботі, але усе можливо.”

Змагатимуться юні пожежники протягом середи і уже ввечері стануть відомі переможці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую