ye-logo.v1.2

Хмельницькі мажоретки вибороли чотири «золота»

Спорт 3762
Номер "Прапори" отримав особливу нагороду.
Номер "Прапори" отримав особливу нагороду.. Фото: надане колективом

Дівчата повернулися із Угорщини, де відбулося Гран-прі Європи з мажорет-спорту

 Народний колектив мажореток “Альфа” Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру вп’яте представляв Україну на престижних міжнародних змаганнях. На Гран-прі Європи з мажорет-спорту, що відбувся в угорському місті Сегет, хмельничанки отримали чотирма золоті медалі.
Дівчата перемогли у трьох номінаціях (класичні мажоретки, міні-формація, група) у середній віковій категорії, а Тетяна Волинець здобула перше місце у молодшій віковій категорії в номінації «соло». Номер «Прапори» був удостоєний особливого кубку за бездоганне поєднання хореографії і костюмів. За підсумками чемпіонату українські мажоретки посіли п’яте командне місце.

"Альфа" здобула чотири найвищі нагороди у чемпіонаті.

«У змаганнях брали участь найкращі команди Угорщини, Італії, Польщі, Чехії, Хорватії та інших країн. Ми були єдиними представниками України, –розповідає художній керівник народного колективу мажореток «Альфа» Олександр Мильніков. – Ми вже не вперше беремо участь у подібних змаганнях, а тому знайомі з багатьма учасниками, у нас склалися гарні стосунки».

Наставники хмельницьких мажореток - Олександр і Наталя (справа) Мильнікови.

Щоб досягти високих результатів, колективу довелося чимало попрацювати. Перший місяць літа спортсменки ходили на тренування двічі на день. До речі, двоє хмельничанок, Софія Бойченко і Вікторія Заговора, стали наймолодшими учасницями Гран-прі. Річ у тім, що до участі у наймолодшій віковій категорії допускаються діти віком від восьми років, нашим же танцівницям виповнилося лише по сім. Однак судді поблажливо поставилися до української команди і дозволили дівчатам спробувати свої сили. В результаті вони посіли дев’яте місце, чим дуже задоволені.
«Командний дух – понад усе в нашому колективі. Коли одні виступають, інші вболівають за них. І головне, що дівчата вміють радіти не лише своїм перемогам, а й здобуткам колег», – розповідає хореограф колективу Наталя Мильнікова.
Нагадаємо, що колектив мажореток “Альфа” виник у 2008 році у Хмельницькому на базі ансамблю стилізованого бального танцю “Альборадо”. За кілька років дівчата у гарних костюмах, які виконують складні трюки із палицями, крокують і танцюють під бравурні марші, стали візитівкою усіх урочистостей у Хмельницькому.
У минулому році представниці колективу «Альфа» стали чемпіонами Європи та світу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую