ye-logo.v1.2

Нічия, як перемога

Спорт 1604
Чи зможе Олексій Колесников (у темній формі) зіграти проти одеського «Чорноморця-2» поки невідомо. Адже в Іллічівську він отримав травму.. Фото: з архіву редакції.

Хмельницьке «Динамо» вдало розпочало сезон у другій лізі

Великий футбол повернувся і до другої ліги. Єдиний професійний клуб області свій перший поєдинок провів у Іллічівську проти одного з фаворитів змагань – «Бастіону». Безумовно, сподівань на успіх «Динамо» було небагато. Адже песимізму додавала та ситуація, яка склалася в клубі.
Як відомо, перед футболістами й досі є заборгованість із виплатою зарплати та преміальних за минулий сезон. Саме через це «Динамо» довгий час не могло зібратися у бойовому складі. До останнього моменту не було відомо, хто ж цього року захищатиме честь хмельницького футболу. Ставка на місцеву молодь не додавала оптимізму, оскільки юні хмельничани ще не готові до боїв у професійному футболі. Подейкували, що не побачимо у «Динамо» і багатьох досвідчених футболістів. Зокрема, голкіпер Василь Козіброда міг перейти до «Єдності» з Плисок, але в останній момент вирішив повернутися до Хмельницького. Не відомо було й те, чи гратиме один із кращих форвардів команди Олексій Колесников. За три дні до першого матчу (матч в Іллічівську відбувся 24 липня) відповідь надійшла – Колесников у команді! Однак проблем від цього не стало менше. Незрозумілі дії керівництва клубу – не продовження контракту із капітаном команди Віталієм Балицьким, ставили під сумнів бажання керівників мати у Хмельницькому хорошу команду. Балицького «відрахували» через вік, наче потрібно омолоджувати колектив. Але це нагадує тактику подвійних стандартів. Адже, якщо 31-річний капітан старий для «Динамо», то, чому тоді в клубі залишили Олександра Маліцького, якому теж 31 рік. До того ж, він не місцевий! Але, як-то кажуть, «нагорі» видніше. Мабуть, Балицький разом із Максимом Горбієвським, якого теж немає в команді, «заважають» комусь.
За три дні до старту «Динамо» поповнилося новачками. До клубу приїхали орендовані футболісти дублюючого складу київської «Оболоні» Дмитро Карабаєв, Руслан Рябий, Олексій Черемісін та двоє гравців вже не існуючого ФК «Львів-2» –Данило Лазар та Назар Мавров. І, що, найцікавіше, троє з них (Черемісін, Лазар та Мавров) вийшли у стартовому складі в матчі проти «Бастіону». А Карабаєв з’явився на 71 хвилині матчу замість Олександра Шимка. Чи то й справді ці хлопці, яким від 18 до 20 років, сильніші за місцевих, чи то наші футболісти-аборигени такі слабкі. Відповідь на це запитання дадуть наступні ігри. Поки що ж головне, що в Іллічівську команда Віктора Муравського зуміла здобути перше очко в першості. Зробити це було доволі важко. «Бастіон» майже весь матч володів ініціативою і навіть декілька разів міг забити, але «Динамо» рятував Василь Козіброда. І нічия з рахунком 0:0 цілком задовільнила як тренерів хмельницького клубу, так і вболівальників. Адже з такою підготовкою до першості, яку провели в «Динамо», ця нічия, як перемога.
Вже першого серпня хмельничани на стадіоні «Поділля» відкриють сезон для хмельницьких шанувальників футболу. Протистоятиме «Динамо» одеський «Чорноморець-2», який в першому турі переміг чернігівську «Десну» з рахунком 3:0 та очолив турнірну таблицю. До речі, 18 серпня на хмельничан очікує іще одне протистояння з «Чорноморцем». Ось тільки не з «дублем», перед яким стоїть завдання посісти в другій лізі місце в п’ятірці, а з «основою», яка має вийти з першої ліги до Прем’єр-ліги. Це буде матч на Кубок України, фаворитом якого, звісно, будуть гості.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую