ye-logo.v1.2

Президент ФК «Поділля»: «Хлопці, які вийдуть у суботу на футбольне поле – це 7 років нашої важкої роботи»

Спорт 4577

Керівництво та тренерський штаб хмельницького футбольного клубу «Поділля», напередодні старту команди в чемпіонаті України серед аматорів, каже, що їхня команда вийшла на новий рівень.

Вже цієї суботу, 23 квітня, о 16.00 на стадіоні «Поділля» розпочнеться новий футбольний сезон для нещодавно створеної хмельницької команди. ФК «Поділля», який народився на базі одноіменного дитячо-юнацького футбольного клубу, якому вже сім років, зіграє свій перший матч у першості України серед аматорів проти ФК «Волока» з Чернівецької області.

Головним тренер «Поділля» став відомий у минулому гравець хмельницької команди Віталій Балицький. Саме він і розповів, що, готуючись до дебютного старту, його команда провела три товариські матчі: програли ФК «Красилів» (1:0) та тернопільській «Ниві» (3:1), а також виграли в старокостянтинівського «Случа» (3:0).

«Найголовніший для нас результат – розвиток футболу в Хмельницькому та області, - каже президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман. – А ось завдання – вийти на поле та продемонструвати футбол. Завдання перемогти – немає. Для нас головне розвиток, а він, як правило, починається з поразок. Звісно, не хочемо програвати, але готові до всього».

Безумовно, багатьох вболівальників цікавить питання, чи гратиме «Поділля» восени у другій лізі, тим паче, що команда проходить атестацію для участі в змаганнях серед професійних футбольних клубів. Та президент «Поділля» каже: «Давайте не будемо забігати наперед». Та додає: «Одного бажання замало. Ту вертикаль, яку ми будуємо, вона передбачає дитячу футбольної академії, юнацький клуб та команду-майстрів. Тому ми це все робимо планомірно і прагнемо до цього».

У «Поділлі» гратимуть вихованці хмельницького футболу. А ось запрошувати когось із досвідчених футболістів з інших міст поки що не збираються. «Ми можемо зібрати гравців з усієї країни та вигравати всі матчі. Але для чого? В чому буде розвиток хмельницького футболу? Нині ми, може це і не гарно, але хизуємося тим, що в нас власні вихованці. Хлопці, які вийдуть у суботу на футбольне поле – це 7 років нашої важкої роботи».

Нагадаємо, в Хмельницькому декілька років тому існувала професійна футбольна команда «Динамо», яка виступала в другій лізі. Але 14 листопада 2013 року вона припинила своє існування. Наприкінці минулого року ФК «Поділля» та СК «Поділля» подали документи до Професійної футбольної ліги України, щоб пройти на атестацію, яка дасть право командам грати в сезоні 2016/2017 років у другій лізі. Такої команди, як СК «Поділля» вже немає, а ось ФК «Поділля» розпочне свої виступи в чемпіонатах України серед аматорів та першості області. Чи гратиме це й клуб у другій лізі, поки що зарано говорити.

Нагадаємо й про те, що цього року в першості аматорів грають два клуби з Хмельниччини – хмельницьке «Поділля» та «Агробізнес» з Волочиська.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую