ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Гірник»: гра на нервах та необхідний хмельничанам результат (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 4120
Поділля змогло здолати Гірник завдяки голам двох Андрієв - Ліповуза та Наконечного
Поділля змогло здолати Гірник завдяки голам двох Андрієв - Ліповуза та Наконечного. Фото: автора

Хмельничани провели домашній матч чемпіонату України в першій лізі серед гравців віком до 19 років.

Якщо глянути на турнірне становище суперників, то «Поділля» вважалося фаворитом у цьому матчі. Адже хмельничани посідали 5 місце в турнірній таблиці, а «Гірник» із Новояворівська Львівської області – передостаннє сьоме. Але цей матч видався доволі важким для підопічних Олександра Ірклієнко.

У грі 9 туру «Поділля» не могло задіяти Владислав Чуловського, який пропускав поєдинок через дискваліфікацію. Натомість зіграли ті футболісти, які мають мало ігрової практики в головній команді, що виступає в другій лізі: Сергій Шевченко, Андрій Нестеренко, Андрій Ліповуз, Віталій Миколайчук, Андрій Богославський, Олександр Майко, Роман Худік, Ігор Кльоц, Ян Морговський. Утім, не всі ці футболісти можуть занести собі цей поєдинок в актив.

У першому таймі гравці "Гірника" (у чорному) діяли швидше, ніж хмельничани.

"Поділля" намагалося забити, але тривалий час це не вдавалося команді з Хмельницького.

Вже на 18 хвилині помилка Миколайчука, а згодом і Майка призвела до того, що «Гірник» відкрив рахунок у матчі. Реакція тренерського штабу не забарилася – замість Миколайчука на поле вийшов Валерій Степаненко, який також має мало практики в другій лізі. Не дограв до кінця першого тайму й Ігор Кльоц. Щоправда, залишив поле через травму.

Андрій Наконечний (у білій формі) грав на позиції нападника.

Щодо самої гри, то «Гірник» виглядав гостріше та цікавіше. «Поділля» ж… «грало на нервах» тренерів. Ірклієнко не раз сварився на своїх футболістів за «дитячі помилки», або за повільні дії. На початку ж другого тайму малюнок майже не змінився.

Валерій Степаненко (№14) замінив у першому таймі Миколайчука.

Чим менше часу до завершення матчу залишалися, тим швидше намагалися діяти футболісти хмельницького клубу. А на 63 хвилині господарям все таки вдалося зрівняти рахунок. Ян Морговський віддав передачу на Андрія Ліповуза, але м’яч перехопив голкіпер «Гірника». Та втримати його не зміг і Ліповуз був першим на добиванні – 1:1.

Сергій Шевченко іноді рятував "Поділля" від голу.

Андрій Наконечний забив гол-красень.

Наставник "Поділля" Олександр Ірклієнко весь матч провів на ногах пояснюючи своїх гравцям, як слід грати.

«Поділля» продовжували бігти вперед, намагаючись виграти поєдинок. Щоправда, у завершальний момент мало що виходило. Але це було питання часу. Як зізнався після матчу голкіпер «Поділля» Сергій Шевченко, хлопцям вдалося «включитися» в другому таймі та виграти. Вирішальною стала 86 хвилина. Сумбур в штрафному майданчику «Гірника» і м’яч опинився в Андрія Наконечного – той з лінії штрафного майданчику пробив зльоту. Ефектно та ефективно – 2:1. Більше голів в цьому матчі не було.

Отож, після 9 турів у «Поділля» 14 очок. Свій наступний матч хмельничан в першості України U-19 проведуть на Закарпатті в Мукачевому проти «Мункача». Станеться це 26 квітня.

У матчі "Поділля" - "Гірник" було багато боротьби, яка в підсумку завершилася перемогою хмельничан.

Пропонуємо вашій увазі відеозапис матчу «Поділля» - «Гірник»:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую