ye-logo.v1.2

Першість області з футболу. Битва лідерів: пенальті, вилучення тренера та перше місце хмельничан (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 5089

Відбулися матчі 8 туру в обласній Прем‘єр-лізі з футболу.

Звітний тур, який став стартовим у другому колі змагань, розтягнувся майже на два тижні. Ще 27 серпня ФК «Красилів» поступився вдома ФК «Славуті» 1:2, а 2 вересня відбулися ще два поєдинки. ФК «Дунаївці» в рідних стінах здолали «Фортецю» з Кам’янця-Подільського, а нетішинський «Енергетик-Миклуш» розписав мирову зі старокостянтинівським «Случем» 2:2. Тур закривав матч лідерів першості…

ФК «Хмельницький-ДЮСШ-1», який до цього з 15 очками посідав друге місце в турнірній таблиці, приймав першу команду ліги волочиський «Агробізнес-2». У гостей також було в активі 15 очок, але вони провели на дві гри менше. Утім, у другому колі команда з Волочиська значно омолодилася. Адже більшість гравців з минулого складу вже мають статус професіональних футболістів та грають у другій вітчизняній лізі.

У битві лідерів було багато боротьби.

Хмельничани грали в своїй традиційній темно синій формі, "Агробізнес-2" - у білій.

Початок матчу був у рівній боротьбі. А перший момент виник на 10 хвилині. І одразу ж гол. Щоправда, хмельничани самі «привезли» його у власні ворота. Непорозуміння капітана Андрія Яремчука з голкіпером Олегом Дробним призвели до того, що м’яч перехопив Євген Ємаєв, який і відправив його в сітку воріт ФК «Хмельницький-ДЮСШ-1». Господарі ж вже через 5 хвилин могли відігратися, але м’яч, після удару Андрія Богославського пролетів вище воріт.
Найреальніша нагода зрівняти рахунок у матчі була на 38 хвилині. Потужний удар Павла Середюка з метрів 20-22 і «Агробізнес-2» врятувала поперечина воріт.

Головний тренер "Агробізнеса" Андрій Донець відіграв увесь матч за дублерів.

ФК "Хмельницький", пропустивши гол на початку матчу, зміг не лише відігратися.

Утім, господарям поля таки вдалося ще до перерви забити волочиський команді. На 42 хвилині матчу Артем Гайдаш опинився віч на віч із голкіпером гостей, прокинув м’яча та… був збитий стражем воріт «Агробізнеса-2». Арбітр Віталій Маляр без роздумів призначив пенальті. Одинадцятиметровий бездоганно виконав Олександр Бегашов, який ще зовсім нещодавно грав у другій лізі чемпіонату України за стрийську «Скалу».

Отож, на перерву команди пішли за рахунку 1:1.

У другому таймі тренерський штаб хмельничан почав підсилювати напад.

Олександр Алексєєв вийшов на заміну в складі ФК "Хмельницький" і доволі непогано вписався у гру.

У другому таймі вирішальними стали 61-а та 65-та хвилини. Спочатку Бегашов наважився на удар з середньої відстані й, здавалося, голкіпер «Агробізнеса-2» впорається з ним, але м’яч опинився в сітці воріт гостей. А згодом Сергій Олексюк опинився один перед воротарем суперника та майстерно пробив у порожній кут. У підсумку, рахунок у матч став 3:1.

А на 82 хвилині на полі ледь не дійшло до бійки. На половині поля «Агробізнеса-2» біля краю поля гравці обох команд боролися за м’яч. Та не за правилами. І, судячи з відео, Сергій Олексюк вдарив ногою Тараса Мар’яша, після чого почалася штовханина. Схоже, не витримали нерви і в тренера гостей Ігоря Шишкіна, адже після цього епізоду арбітр матчу Віталій Маляр відправив наставника «Агробізнеса-2» на трибуни. Гості ж вимагали від рефері, аби той вилучив і Олексюка. Та все обмежилося лише вилученням тренера гостей та «гірчичниками» деяким футболістам.

Після того, як пристрасті вляглися, матч продовжився. І на 90 хвилині хмельничани «проспали» контратаку гостей.Утім, один із найдосвідченіших футболістів у складі дублерів «Агробізнеса» Тарас Даньків, вийшовши віч на віч із Дробним, не зміг переграти голкіпера ФК «Хмельницький-ДЮСШ-1».

Після емоційної сутички на 82 хвилині матчу арбітр матчу Віталія Маляр відправив тренера гостей Ігоря Шишкіна на трибуни.

Отож, 3:1 на користь хмельничан. І ця перемога вивела команду Сергія Жицького на перше місце в чемпіонаті області. Для «Агробізнеса-2» - це перша поразка в чемпіонаті.

ФК "Хмельницький" став першим клубом, який у цьому сезоні переміг "Агробізнес-2".

Турнірне становище команд після 8 туру: 1. ФК «Хмельницький-ДЮСШ-1» - 18 очок (8 матчів), 2. «Агробізнес-2» - 15 (6), 3. «Случ» С. – 13 (8), 4. ФК «Дунаївці» - 13 (8), 5. «Случ» К. – 11 (8), 6. «Енергетик-Миклуш» - 5 (7), 7. «Фортеця» - 5 (7), 8. МФК «Славута» - 5 (8).

Матчі 9 туру розпочнуться 9 вересня. Цього дня в Нетішині зійдуться «Енергетик-Миклуш» та красилівський «Случ», а МФК «Славута» прийме ФК «Дунаївці».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую