ye-logo.v1.2

Комітет арбітрів ФФУ розглянув суддівство в матчі «Буковина» - «Агробізнес»

Спорт 3211
Агробізнес виграв у Чернівцях з рахунком 2:1
Агробізнес виграв у Чернівцях з рахунком 2:1 . Фото: youtube.com

Вивчали три моменти, через які піднявся галас.

Поєдинок 17 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги групи «А», між чернівецькою «Буковиною» та волочиським «Агробізнесом», став предметом розгляду комітетів арбітрів Федерації футболу України. А саме три епізоди, які викликали чимале обговорення в футбольній спільноті.

Нагадаємо, матч, який завершився перемогою «Агробізнеса» з рахунком 2:1, став скандальним. На думку головного тренера «Буковини» Віктора Мглинця, суддя матчу Олексій Деревінський «намалював» не лише вільний удар в бік воріт його команди наприкінці матчу, а й призначив сумнівний пенальті.

В «Агробізнесі» же скаржилися на інше – гол у їхні ворота на 79 хвилині був забитий не за правилами.

«КА ФФУ вивчив відео всього вищезазначеного матчу і визначив 3 епізоди, що будуть прокоментовані нижче», - йдеться в повідомленні Комітету арбітрів.

«79 хв. Господарями було забито гол не за Правилами. Нападник господарів отримує вигоду підігравши собі рукою для контролю м’яча, який в іншому випадку полетів би у іншому напрямку. Через саме таку зупинку м’яча цей гравець створює оптимальну позицію для пробиття по воротам та їхнього взяття. Гол не слід було зараховувати», - наголошують в комітеті.

«90+3 хв. Воротар господарів тримає м’яч протягом часу, який перевищує дозволений. Він зупиняється і марнує час на даремні розмови із нападником гостей. Через такі дії, в яких не було жодної потреби, минають набагато більш, ніж 6 секунд, що передбачені положеннями Правил для Гри. Див. Правило 12 (параграф 2, стор. 98 Правил Гри). За порушення Правила було правильно призначено ВУ проти команди господарів. Виносити ЖК воротареві у цьому конкретному випадку було хибним рішенням», - констатують в огляді.

«90+6 хв. З відео ТВ трансляції цього матчу було складно встановити що ж насправді відбулось у цьому епізоді, проте, у розпорядження КА ФФУ командою гостей було надано відео цього ж епізоду, з якого у чіткій спосіб випливає, що захисник у навмисній манері грає рукою у м’яч, як у волейболі. Він грає рукою навмисно, щоб завдати взяттю воріт. Ці дії були також підтверджені арбітру з боку АА № 1 під час їхньої розмови. Отже, 11-метровий удар було призначено правильно, і, в цьому конкретному випадку, арбітр мав би ще винести ЖК цьому захиснику, зважаючи на виконаний ним сейв», - підсумовують у Комітеті арбітрів ФФУ .

Нагадаємо, що цього вік-енду «Агробізнес» зіграє свій останній домашній матч у цьому році. У неділю 29 жовтня на волочиському стадіоні «Юність» «Агробізнес» зіграє із житомирським «Поліссям».Початок матчу о 13.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую