ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» дав бій володарю Кубка України

Спорт 2452
Цього року протистояння Новатора та Барком-Кажанів бувають дещо непередбачуваними
Цього року протистояння Новатора та Барком-Кажанів бувають дещо непередбачуваними. Фото: з архіву

У чемпіонаті України в Суперлізі зіграні матчі 12 туру.

 Хмельницькі волейболісти проводили свої матчі в Львові, де їм протистояв чинний володар Кубка України «Барком-Кажани». У першому колі змагань у Хмельницькому «Новатору» вдалося двічі обіграти львів’ян – 3:2 та 3:1. Але з тих пір «Барком-Кажани» значно посилив свою гру, а тому вважався фаворитом цих протистоянь.

Утім, підопічні Романа Ковальчука були близькими до міні-сенсації ще в першому матчі. Вигравши дві стартові партії, «Новатору» необхідно було поставити крапку в грі в третьому сеті. Але… «Барком-Кажани» не лише переміг у третій партії 25:18, а й зміг виграти й четверту – 27:25. Отож, переможця матчу визначили в п’ятому сеті – 15:9 на користь львів’ян.

Другий матч видався не менш цікавим. «Новатор» доволі впевнено виграв у першій партії – 25:15, а в наступній програв з таким же рахунком. Третій сет знову був за хмельничанами – 25:18. Та вже в четвертій партії «Новатор» проявив справжній характер. Поступаючись в рахунку протягом усього сету, хмельничанам вдалося наприкінці схилити шальки терезів на свою користь та виграти 25:23. А разом і з партію, здобули перемогу й в матчі 3:1.

«Звісно, перемога додасть психологічної впевненості нашим гравцям, - каже головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. – У минулому турі ми перемогли чемпіона України, в цьому – володаря Кубка України. Думаю, хлопці усвідомлять, що можуть виграти в будь якої команди».

Після 12 турів «Новатор» посідає четверте місце в Суперлізі. Попереду ще два тури, після яких вирішальні матчі плей-офф. І останні два тури для хмельничан мають неабияке значення – гратимуть з вінницькими командами, які, як і «Новатор», борються за третє місце в регулярній першості. Вже 9-10 березня хмельничани зіграють у Вінниці проти «МХП-Вінниця», а 15-16 березня вдома прийматимуть «Серце-Поділля».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую