ye-logo.v1.2

Період міграцій та підготовки

Спорт 2651

Футбольне міжсезоння у розпалі. Однак не всі подільські футболісти ще можуть бути впевнені, в якій команді гратимуть навесні.

Менше місяця залишилося до старту другої частини чемпіонату України з футболу. Зрозуміло, що більшість команд вже давно визначилися з тими гравцями, які допомагатимуть їм вирішувати свої турнірні завдання. Щоправда, хто, і за який клуб гратиме остаточно, дізнаємося вже 2 березня, коли у Прем’єр-лізі України завершиться дозаявочний період. Хто ж не «вскочить» у вищоліговий «вагон», той матиме нагоду пограти у 1 чи 2 лігах. Як же нині себе «почувають» подільські футболісти, досліджував «Проскурівський телеграф».

Прем'єр-ліга

Безумовно, нині немає жодних сумнівів з приводу того, де навесні гратиме, до прикладу, Дмитро Чигринський. Адже ізяславчанин є основним захисником не лише донецького «Шахтаря», а й збірної України. Як, власне, відоме й місце роботи Олександра Воловика, який нещодавно продовжив свій контракт із донецьким «Металургом». А ось певна невизначеність є із двома гравцями дніпропетровського «Дніпра» Валерієм Федорчуком та Віталієм Каверіним. Перший, найімовірніше, гратиме у Прем’єр-лізі на правах оренди за криворізький «Кривбас», а ось другий, можливо, «бігатиме» в турнірі дублерів за «Дніпро», бо місце в першій команді йому останнім часом наставник дніпропетровців Хуанде Рамос не знаходить. Натомість із дублерів до Прем'єр-ліги може «переїхати» Ярослав Солонинко. Спочатку ходили чутки, що 19-річним хмельничанином, який є гравцем столичної «Оболоні», зацікавилося київське «Динамо», які Ярослав сам і спростував. А потім… півзахисник вирушив на збори до Туреччини із першою командою «Оболоні». Якщо закріпиться, то «Оболонь» взагалі можна буде називати подільським клубом. Адже президент команди Олександр Слободян – наш земляк, головний тренер Сергій Ковалець – теж. Та ще й наші футболісти там грають: Худзік, Мандзюк, Кучеренко. А ось форвард хмельницького «Динамо» Богдан Бортнік, який уклав угоду із луцькою «Волинню», мабуть, навесні гратиме за дубль цього клубу.

Перша  ліга

Рокіровка відбулася у «Львові». Екс-півзахисник хмельницького «Поділля» Богдан Кобець залишив львівський клуб та перейшов до харківського «Геліоса», де гратиме із іншим екс-подолянином Дмитром Євстафієвим. А ось «геліосівець» Микола Волошин «кинувся» шукати іншу команду. Натомість ряди ФК «Львова» може поповнити хмельницький «динамі­вець» Данило Лазар. До алчевської «Сталі» може повернутися Антон Муховиков, який є гравцем сімферопольської «Таврії», до якої перейшов саме з Алчевська, але в Криму не зміг пробитися до основи. Залишив чернівецьку «Буковину» і екс-форвард «Поділля» та ФК «Красилів» Владислав Коробкін. В якій команді гратиме навесні, поки що невідомо. Як, власне, і незрозуміло, де гратиме Дмитро Гордієнко, який вирішив піти з білоцерківського «Арсеналу».

Друга  ліга

У найнижчому дивізіоні, в якому офіційні матчі розпочнуться із середини квітня, поки що майже затишшя. Команди тільки виходять із зимової сплячки, однак міграції вже відбуваються. Зокрема, моршинська «Скала», яку очолює екс-тренер хмельницького «Динамо» Володимир Рева, поповнилася півзахисником Сергієм Ревою. На перегляді в чернігівській «Десні» перебуває й екс-форвард «Динамо» Олександр Ткачук. Залишив ФК «Суми» хмельничанин Віталій Розгон, а із іллічівського «Бастіону» пішли Вадим Гостєв та Володимир Рудий. Де опиняться ці футболісти навесні, мабуть, тільки їм і відомо. А ось Андрій Слободян та Олександр Антонов з хмельницького «Динамо», швидше за все, захищатимуть  кольори «Гірника-Спорт» із Комсомольська Полтавської області, де тренером працює екс-наставник «Поділля» Ярослав Бобиляк. Ким же поповниться «Динамо»? На це запитання немає відповіді. Поки що.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую