ye-logo.v1.2

«Хмельницький City Run»: масовий пробіг містом під дощем (ФОТО, ВІДЕО)

Спорт 6905

Близько п’яти сотень бігунів взяли участь у забігах.

Вдруге у Хмельницькому відбувся відкритий міський забіг «Хмельницький City Run». Цього року в рамках заходу в місті вперше провели напівмарафон і забіг «Ветеранська десятка». Крім того, відбулися забіги на 10 та 3 кілометри, дитячі забіги. Також серед цьогорічних новинок – забіг серед матусь з візочками та серед жінок на підборах.

Розпочався «Хмельницький City Run» із напівмарафону та забігу на 10 кілометрів. Як розповіла заступниця начальника управління молоді та спорту Хмельницької міської ради Наталія Томусяк, у напівмарфоні (21 кілометр) взяли участь близько 130 учасників, у забігу на 10 кілометрів – сто. Долати шлях бігунам довелося під дощем, що розпочався одразу після старту.

«У нас була попередня реєстрація на напівмарафон. Але були люди, які з певних причин не з'явились на забіг, тому ми провели перереєстрацію. Ті, хто хотів взяти участь у забігу на 21 кілометр, але не були зареєстровані раніше, все ж отримали можливість пробігти, - зазначила Наталія Павлівна. - Забіг на таку дистанцію у нас проводився вперше. Побачили, що наші мешканці не бояться напівмарафону, тому зробимо це гарною традицією».

 

Минулого року найбільша дистанція, яку долали учасники, 9 кілометрів.

Вперше у Хмельницькому пройшов забіг «Ветеранська десятка», в якому взяли участь ветерани українсько-російської війни. Всього до забігу долучилося понад півсотні осіб. Серед охочих взяти участь у цьому забігу, були й три американські військовослужбовці. «Ветеранська десятка» – це найперше реабілітаційний забіг. На його основі проходитиме відбір на марафон «Морської піхоти» у Вашингтоні та на марш-кидок в Шотландії.

Цього року в рамках «Хмельницький City Run» організатори вирішили також провести й розважальні забіги. Вперше у місті відбувся забіг матусь з візочками, в якому взяли участь сім хмельничанок. Ще вісім дівчат на підборах на швидкість пробігли відстань у двісті метрів. До слова, за умовами забігу, мінімальна висота підборів мала бути від семи сантиметрів.

Наймолодшими учасниками забігу стали дворічні хмельничани.

«У нас активні дорослі, які мають показувати приклад своїм дітям. Вирішили таким чином зробити забіги-забави. Було цікаво скільки людей відгукнеться. Зважаючи на те, що був дощ, стартували сім візочків. Шалений забіг. Сподіваємося, що на наступний рік буде більше охочих», - додає Наталія Томусяк.

Долучилися до міського пробігу й маленькі хмельничани. Близько 60 дітлахів у трьох вікових категоріях брали участь у забігу на двісті метрів.

Забіги планують зробити щорічними.

Останніми бігунами, які стартували на «Хмельницький City Run», стали учасники трикілометрового забігу. Близько 125 осіб звяли участь у забігу під дощем, серед них міський голова Олександр Симчишин.

Олександр Симчишин теж пробіг три кілометри.

Учасники забігів отримали медалі, призерам дистанцій вручили подарунки. А от найшвидші напівмарафонці між собою розділили призовий фонд у сумі 60 тисяч гривень.

Переможцями першого напівмарафону серед чоловіків стали:
- 1-ше місце Богдан Семенович;
- 2-ге місце Дмитро Дідоводюк;
- 3-тє місце Сергій Рибак;
- 4-те місце Віталій Корольчук;
- 5-те місце Тарас Чукань.

За перше місце у напівмарафоні переможці отримали по 10 тисяч гривень.

Серед жінок призерками напівмарафону стали:
- 1-ше місце Віра Овчарук;
- 2-ге місце Наталія Семенович;
- 3-тє місце Валентина Кілярська;
- 4-те місце Тетяна Вернигор;
- 5-те місце Ксенія Пироженко.

У напівмарафоні взяли участь близько 130 бігунів.

Жінки на підборах взяли участь у забігу на 200 метрів.

Через пробіг центральні вулиці міста частково перекрили.

Загалом близько 5 сотень людей взяли участь в «Хмельницький City Run».

Дитячі забіги відбувалися у трьох вікових категоріях.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую