ye-logo.v1.2

«Поділля» - «Нива»: останній матч сезону (ФОТО)

Спорт 4186
Віталій Каверін забив, але Поділля не змогло втримати перемогу в матчі з Нивою
Віталій Каверін забив, але Поділля не змогло втримати перемогу в матчі з Нивою. Фото: автора

Подільське дербі не виявило переможця.

Черговий чемпіонат України з футболу в другій лізі завершився. Сьогодні, 25 травня, відбулися поєдинки заключного туру. А в Хмельницькому відбулося подільське дербі, в якому місцеве «Поділля» приймало вінницьку «Ниву». Матч видався цікавим та переможця не виявив – нічия 1:1.

З огляду на турнірну боротьбу цей поєдинок не ніс якоїсь особливості. «Поділля» вже гарнатувало собі в прописку в другій лізі на наступний сезон, посівши 9 місце. А «Нива», хіба що, в разі перемоги могла посісти третє місце, яке не дає можливості зіграти в перехідних матчах за право наступний чемпіонат виступати в першій лізі. Утім, для обох команд цей матч все одно мав принциповість. Як після гри заявив наставник вінничан Нгаха Колінс, це ж остання гра в сезоні, яку його команді дуже хотілося виграти. Перемогти хотіло й «Поділля». Тим паче матч відбувався на рідній арені. Крім цього, цитуємо Віталія Костишина: «Дякую керівництву клубу, що перед гравцями закрили усі борги, а тому вони на цей матч вийшли у піднесеному настрої».

Андпій Ліповуз - опорний півзахисник хмельницького Поділля

Андрій Ліповуз - гравець "Поділля".

Хмельницьке Поділля зіграло із Нивою з Вінниці

Майже увесь матч "Поділля" - "Нива" пройшов під зливу.

Єгор Нестеренко - голкіпер Поділля

Єгору Нестеренку доводилося рятувати "Поділля" від голів.

Настрій може і піднесений та бойовий, але погода все таки завадила обом клубам зіграти в видовищний футбол. Майже увесь поєдинок падав дощ, через що гравці часто помилялися. Та схоже, що до таких погодних умов краще на початку гри пристосувалися гості, які діяли гостріше та створювали моменти біля воріт «Поділля».

Поділля - Нива

У матчі "Поділля" - "Нива" було чимало боротьби.

Але ближче до середини першого тайму хмельничани «прокинулися» і вже біля воріт «Ниви» почали створювати моменти. Ось тільки забити не вдавалося.

Рівна гра у першому таймі так і завершилася сухою нічиєю 0:0.

Віталій Костишин - головний тренер хмельницького Поділля

Віталій Костишин ще не знає чи тренуватиме "Поділля" в наступному сезоні.

Після перерви знову початок був за «Нивою». Та футболісти «Поділля», таке враження, тримали все під контролем і в потрібний момент мали додати у швидкості гри. Так власне і сталося. Ближче до завершення матчу хмельничани почали раз за разом загострювати власну гру в атаці, але справа до результативного удару не доходила.

Олександр Музичук - гравець хмельницького Поділля

"Поділля" - "Нива".

Семен Даценко - захисник хмельницького Поділля (№88)

Для Семена Даценко (під номером 88) цей матч став останнім в складі "Поділля".

Ян Морговський гравець хмельницького Поділля

Ян Морговський, можливо, також залишить "Поділля".

Олександр Воловик - капітан хмельницького Поділля

Олександр Воловик не лише діяв у захисті "Поділля", а й підключався до атак свої команди. 

На 79 хвилині сталося те, на що очікували вболівальники «Поділля». Віталій Каверін, який у попередніх 18 матчах і пенальті заробляв, і гольові паси віддав, але ніяк не міг забити в ворота суперника, обіграв захисника «Ниви» та пробив у дальній від голкіпера кут. Він забив не лише свій перший гол у складі «Поділля», а перший у цьому матчі. Щоправда, виявився цей гол єдиним у ворота «Ниви», але не єдиним у цьому матчі.

Віталій Каверін - гравець хмельницького Поділля

Віталій Каверін відкрив рахунок у матчі проти "Ниви".

Вінничани одразу притисли господарів поля до власних воріт і на 88 хвилині матчу, після навісу зі штрафного, Роман Адаменко зрівняв рахунок у грі 1:1.

Роман Адаменко - захники Ниви з Вінниці

Адаменко врятував "Ниву" від поразки.

Ультрас вінницької Ниви

Сектор вболівальників "Ниви" на СК "Поділля".

Поділля - Нива

Боротьба в матчі "Поділля" - "Нива" тривала до фінального свистка.

Отож, нічия. «Гра мені сподобалася, - після матчу заявив головний тренер «Ниви» Нгаха Колінс. - Обидві команди намагалися грати в футбол. Результат, мабуть, закономірний. Може ми не награли на перемогу, але й на поразку не заслуговували. В принципі, я задоволений».

«Цікава гра з моментами, боротьбою, - після матчу говорив головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. - Погода десь заважала показати якісний футбол, але хлопці старалися останній матч у сезоні виглядати гідно. У нас були хороші моменти, могли вигравати… Забив Каверін, вигравали 1:0, потрібно було проявити характер, щоб зберегти переможний рахунок, але помилка при стандарті не дозволила».

Що ж далі? «Поділля» йде у відпустку. Наскільки тривалу, Віталій Костишин ще не знає. Каже, що все залежить від того, які будуть завдання на наступний сезон. Утім, невідомо чи залишиться в команді й Віталій Костишин, які ще 26 квітня заявив про свою відставку. Але згодом, після розмови з керівництвом клубу, було вирішено, що Віталій Володимирович допрацює на посаді до кінця чемпіонату. Тепер же… «Ще будемо розмовляти та вирішувати, що далі – які умови, які завдання, - каже Костишин. - Хочеться не боротися за виживання, а ставити вищу планку. Тим паче в нас гарне місто, чудові вболівальники, хотілося б порадувати їх високими позиціями та першою лігою».

Невідомо й те, хто з гравців залишиться в «Поділлю». Семен Даценко точно піде, оскільки прийшов у команду лише до завершення чемпіонату. А ось з іншими футболістами ще будуть розмовляти.

Отож, «Поділля» в другій лізі групі «А» завершило чемпіонат 2018-2019 років на 9 місці, здобувши 6 перемог, 7 нічиїх та 14 поразок.

Хмельницьке Поділля завершило чемпіонат

Сезон у другій лізі завершено.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую