ye-logo.v1.2

Сила духу: в Хмельницькому пройшли незвичні змагання

Спорт 2857
Попри виробничі травми хмельничани показали себе сильними спортсменами
Попри виробничі травми хмельничани показали себе сильними спортсменами. Фото: автора

У спортивних двоєборствах змагалися хмельничани травмовані на виробництвах.

Сьогодні, 26 червня, в обласному центрі на базі тренінгового центру Національної поліції у Хмельницькій області пройшла спартакіада «Сила духу». На неї завітав 121 учасник з різних куточків Хмельниччини, що отримав виробничі травми.

За словами начальника Фонду соціального страхування України у Хмельницькій області Сергія Кіндзерського, такі змагання на Хмельниччині проходять вже всьоме. Схожі змагання також проводяться в інших областях України. Постраждалі на виробництвах хмельничани змагалися у шести видах спорту: шахів, дартсу, армспорту, настільного тенісу, гирьового спорту та бомбаскету (кидання м’яча в баскетбольне кільце).

Змагання з шахів проходили не менш напружено.

«Подібні змагання проводимо найперше для соціальної адаптації потерпілих на виробництвах. Це люди з різної групи інвалідності. Загалом в нас на обліку перебуває понад три тисячі таких громадян, — розповідає Сергій Кіндзерський. — Крім того, ми пропагуємо серед них здоровий спосіб життя. Бо саме спорт допомагає у фізичній та психологічній реабілітації».

Переможців визначали у кожному виді спорту серед жінок і чоловіків. Також кубки отримали найсильніші команди. Втім заохочувальні дипломи і медалі отримав кожен учасник змагань.

«Ця перемога стане гарним прикладом для моїх дітей», — Микола Григор’єв.

«Десять років тому під час аварії я втратив ногу, з іншою — маю проблеми. Тоді я працював далекобійником міжнародного сполучення. Травму отримав у Польщі — лоб в лоб зіткнувся з іншою вантажівкою, — ділиться переможець з армспорту із Шепетівки Микола Григор’єв. — Змагатися заважала лише виробнича травма. Проте вдома кожного дня займаюся спортом, щоб підтримувати себе у граному фізичному стані. Ця перемога для мене важлива, адже вона стане гарним прикладом для моїх дітей».

Отож цьогоріч головний кубок отримала команда Старокостянтинівського відділення Фонду соціального страхування. Другу й третю сходинку посіли учасники з Летичева та Хмельницького.

Головний приз отримала команда Старокостянтинівського відділення Фонду соціального страхування.

Переможці обласної спартакіади поїдуть на Всеукраїнські змагання. Вони проходитимуть з 18 до 20 вересня цього року в Ужгороді.

Читайте також: ФК «Агробізнес» визначився з найближчими матчами

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую