ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: коли вдача на боці хмельничан (ФОТО + ВІДЕО)

Спорт 3319

Хмельницька команда продовжила свою безпрограшну серію.

20 серпня «Поділля» та «Полісся» зустрічалися в Кубку України. Тоді хмельничани здобули перемогу з рахунком 1:0. І ось, 14 вересня, ці команди знову зійшлися в очному протистоянні, але вже в рамках чемпіонату України в другій лізі.

Поєдинок «Поділля» - «Полісся» в 9 туру був центральним. Адже команда, яка посідала третє місце, приймала гостей, які йшли другими. Отож, у житомирян був шанс відірватися від переслідувача, а в хмельничан – не лише наздогнати «Полісся», а й випередити в турнірній таблиці.

«Поділля» у цьому матчі не могло розраховувати на двох гравців – Віталія Каверіна та Яна Морговського, які відбували дискваліфікацію. І, як після матчу зізнався наставник хмельничан Віталій Костишин, відсутність двох основних футболістів відчувалася під час матчу з «Поліссям». «Важко одразу замінити увесь лівий фланг, але довелося закривати це питання футболістами, які ніколи не грали на цих позиціях, - зауважив Віталій Володимирович. – І я можу їм лише подякувати за виконану роботу. Щось виходило, щось ні. Але в цілому вони впоралися».

Отож, замість Каверіна та Морговського, на лівому фланзі «Поділля» вийшли Дорошенко та Погорілий. Утім, якщо такі зміни були вимушеними, то ще одна поява у «старті» іншого футболіста виглядала дещо несподіванно. Костишин не виставив з перших хвилин нападника Артема Гайдаша, а «кинув у бій» Опрю.

Матч Поділля - Полісся був центральним у 9 турі в другій лізі групі А
Поділля - Полісся - такі ігри прйинятт називати битвою за шість очок
Андрію Федоренко, голкіперу Поділля, не раз доводилося вступати в гру
Футболісти обох команд нав'язували справжню боротьбу на будь якій ділянці футбольного поля

Вже на першій хвилині матчу хмельничани заробили штрафний – Музичук пробив, але удар не вийшов потужним, а тому голкіпер «Полісся» без проблем впорався з ним. А ось далі… на полі домінували гості. Вони побудували свою гру через фланги, з яких швидкі півзахисники «Полісся» доставляли м’яч у штрафний майданчик хмельничан. Щоправда, особливої загрози вони не несли, але постійно тримали в напрузі захист «Поділля». Та стандартні положення, такі як кутові, інколи могли завершитися взяттям воріт Федоренка. Однак хмельничанам щастило – м’яч пролітав або повз ворота, або свою команду рятував капітан – центральний захисник Олександр Воловик. Саме він ближче до перерви міг ще й відзначитися в воротах житомирян, коли, обікравши захисника «Полісся», пробивав з лінію штрафного майданчика, але його удар заблокував футболіст житомирської команди. Мав момент і Сергій Зуєвич, який з метрів 15-ти не зміг влучити в рамку воріт.

Капітан Поділля Олександр Воловик і в захисті надійно грав, і до атак підключався
Поділля - Полісся. Матч 9 туру у другій лізі
Роман Опря вийшов у стартовому складі Поділля

Отож, перший тайм так і завершився внічию 0:0.

На 52 хвилині матчу «Поділля» заробило штрафний майже в центрі поля. Хмельничани довго вагалися, як його розіграти. Аж поки Воловик не наважився на дальню передачу в штарфний майданчик, де перебував Музичук. Олександр, поборовшись за м’яч, зміг віддати пас в розрахунку на партнерів, але його перехопили гості. Здавалося, на цьому атака завершилася. Та футболісти «Полісся» помилилися. Вибивання м’яча Адаменком від власних воріт перетворилося на точну передачу в район 11-метрової позначки, куди набігав Андрій Муляр. Чим власне і скористався півзахисник «Поділля», одразу пробивши низом у дальній від голкіпера кут – 1:0.

«Полісся» пішло відіграватися, притиснувши господарів до власних воріт. Згодом Бринько міг зрівняти рахунок, коли пробивав зі штрафного, але голкіпер «Поділля» Андрій Федоренко зміг перевести м’яч на кутовий. Хмельничани ж, граючи на контратаках, могли і збільшити перевагу. До прикладу, Дорошенко вивів Опрю майже віч на віч із голкіпером гостей, але Романа встиг наздогнати захисник «Полісся» та завадити створити загрозу власним воротам.

Владислав Охрончук надійно відіграв у захисті в матчі проти Полісся
Артем Гайдаш вийшов на заміну в другому таймі
Ярослав Шпікула відіграв усі 90 хвилин
Матч Поділля - Полісся
Хмельницьке Поділля змогло зберегти свої ворота сухими в матчі проти Полісся

Матч так і завершився перемогою «Поділля» з рахунком 1:0. І це вже восьмий поспіль матч хмельничан, в якому вони не зазнають поразки. Відповідно це і впливає на турнірну таблицю. «Поділля» вже на другому місці з 18 очками. Попереду ж тернопільська «Нива», в якою 22 бали. «Полісся» ж перемістилося на третю позицію та має 16 очок, як і рівненський «Верес».

Свій наступний матч хмельничани зіграють 18 вересня в Калуші. А потім пропускатимуть тур, після чого 29 вересня знову гратимуть на виїзді – проти рівненського «Вереса». У Хмельницькому ж «Поділля» свій наступний матч проведе 5 жовтня проти «Чайки».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую