ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Полісся»: гол, вилучення та подальша боротьба (ВІДЕО + ФОТО)

Спорт 2682

Хмельничани вперше за декілька років пройшли до наступного раунду Кубка України.

На матч «Поділля» - «Полісся» в першому попередньому раунді Кубка України вболівальники хмельницької команди очікували з нетерпінням. Адже він мав став певним лакмусовим папірцем того, чи справді «Поділля» цього сезону може позмагатися за лідируючі позиції в другій лізі. Та й чи зможе вперше за останні декілька років пройти до наступного раунду? І підопічні Віталія Костишина, залишаючи футбольне поле після фінального свистка, чули на свою адресу схвальні відгуки та аплодисменти від фанів. Адже «Поділля» перемогло «Полісся» з рахунком 1:0.

Утім, не все так було просто. Віталій Костишин своїм стартовим складом наче натякнув, що «Поділля» в цьому матчу влаштує лише перемога. Він виставив найсильніших гравців. Натомість «Полісся» декого приберегло на пізніше. Насамперед, атакуючого півзахисника Немтінова.

Капітан Поділля Олександ Воловик повернувся в стартовий склад команди після травми
Артем Гайдаш не раз боровся за м'яч зі своїм колишнім одноклубником Сергієм Швецом, який цього сезону виступає за Полісся
Поділля - Полісся: кубкова боротьба на користь хмельничан
Сергій Зуєвич на 13 хвилині заробив штрафний, який став початком переможного голу у ворота Полісся

Хмельничани доволі активно розпочали поєдинок, створюючи напругу поблизу штрафного майданчика гостей. Але до результативного удару справа не доходила. Та на 13 хвилині «Поділлю» вдалося забити швидкий гол. Сергій Зуєвич заробив штрафний на правому фланзі, Олександр Музичук пробив по воротам, але голкіпер Микита Федотов, який вперше у цьому сезоні вийшов у старті «Полісся», відбив м’яч за межі штрафного майданчика. А там Сергій Зуєвич опинився першим на підбиранні та пробив з метрів 20-ти. Федотов не врятував і рахунок став 1:0.

«Поділля» не зупинилося. Стрімки флангові атаки могли призвести до чергового взяття воріт. Але після ударів Артема Гайдаша та Віталія Каверіна голкіпер «Полісся» виконував свою роботу на відмінно. Міг вдруге забивати Зуєвич, але опинившись в районі 11-метрової позначки віддав пас під удар Олександру Музичику. Той пробив вище воріт.
Житомиряни ж за весь перший тайм створили лише один небезпечний момент біля воріт господарів, коли після помилки на виході голкіпера Анатолія Федоренка головою у порожні ворота пробивав екс-захисник «Поділля» Сергій Швець. Не точно.

Андрій Ліповуз надійно зіграв у відборі, але й непогано піключався до атак Поділля
Часто захисники Полісся не встигали за Олександром Музичуком
Сергій Зуєвич став автором голу, який вивів Поділля до наступного етапу Кубка України
Ярослав Шпікула в матчі Поділля - Полісся зіграв на правому фланзі захисту хмельницької команди

Гол у роздягальню міг забивати Музичук. Але знову «Полісся» врятував Федотов. Вже після матчу головний тренер «Поділля» Віталій Костишин констатував, що якби його команда реалізувала свої моменти в першому таймі, то в другому було б значно легше.

А друга половина матчу видалася іншою. «Полісся» усіма силами йшло вперед, агресивніше грало у відборі та створити небезпечні момент біля воріт Федоренка не вдавалося. «Поділля» ж намагалося забити ще. І були ж моменти – два удари Ліповуза, з яким впорався Федотов.

Поділля - Полісся: кубкова боротьба на користь хмельничан
У матчі Поділля - Полісся було чимало боротьби
Артем Панасенков вийшов на заміну в другому таймі та грав на позиції форварда
Останні хвилини матчу Поділля - Полісся видалися напруженими
Сергій Немтінов, вийшовши на заміну в друголму таймі, загострив гру Полісся в атаці

А вже у компенсований час хмельничани залишилися в меншості. Другу жовту картку отримав Сергій Зуєвич, і «Поділлю» довелося завершувати матч, відсиджуючись у захисті. Адже пропускати гол не можна було, бо тоді б були ще два тайми по 15 хвилин, а може й серія пенальті. Утім, хмельничани вистояли, вигравши 1:0 та здобувши путівку до другого етапу.

Отож, вже 27 серпня «Поділля» знову гратиме в Кубку України. Суперник визначиться сьогодні під час жеребкування в Києві. А ось на День Незалежності 24 серпня «Поділля» проведе свій матч у другій лізі. В гості приїде «Оболонь-Бровар-2» зі столиці. Початок матчу о 17.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую