ye-logo.v1.2

Хмельницькі баскетболісти гратимуть у вищій та першій лігах

Спорт 2634
Жіноча і чоловіча баскетбольні команди отримали назву «Хмельницький»
Жіноча і чоловіча баскетбольні команди отримали назву «Хмельницький» . Фото: автора

Першу гру чоловіча команда проведе цього місяця, жіноча — у листопаді.

Цього сезону 2019-2020 років обласний центр на всеукраїнських чемпіонатах з баскетболу представлятиме дві команди. Обидві отримали назву БК «Хмельницький». У вищій лізі гратиме жіноча команда, а у першій — чоловіча. Представники команд та федерації баскетболу Хмельницької області розповіли про власні плани та особливість проведення матчів у цьому сезоні.

«Це дійсно історична подія: у Хмельницькому є баскетбольні команди вищої та першої ліги. Це свідчить про розвиток цього виду спорту в обласному центрі, — розповідає голова федерації баскетболу Хмельницької області Денис Поворознюк. — Перші матчі для обох команд відбудуться на виїзді. Чоловіки частіше гратимуть у Хмельницькому наступного року. Загалом сезон для обох команд обіцяє бути насиченим і цікавим».

Жіноча баскетбольна команда «Хмельницький» торік вже представляла обласний центр у подібних чемпіонатах. Цього сезону в складі команди відбулися зміни, зокрема її лави поповнили нові баскетболістки.

За словами Дениса Поворознюка, серед них хмельничанки Анастасія Лупша (раніше грала у вищій лізі за одеську команду) й Анджеліна Зваляк (раніше грала у суперлізі за львівську команду). З минулого сезону серед "легіонерок" залишилася Ліза Водонос.

«Ми надалі налаштовані боротися за перемогу», — поділилася баскетболістка БК «Хмельницький» Ірина Доровська (крайня з правого боку)

«Ми надалі налаштовані боротися за перемогу», — баскетболістка БК «Хмельницький» Ірина Доровська (крайня з правого боку)

Загалом у 29 чемпіонаті України з баскетболу серед жіночих команд дивізіону «Б» візьме участь 16 команд. Вони розділені на дві зони по вісім команд. Матчі пройдуть у два кола.

Першу гру жіночий БК «Хмельницький» проведе у третьому турі на виїзді 2-3 листопада. Їх суперником стане львівська команда «КВІС». Далі до кінця цього року розклад матчів для жіночої команди буде наступним:

  • 13-14 листопада БК «Хмельницький» зіграє вдома з командою «Переяслав» (Переяслав-Хмельницький);
  • 23-24 листопада БК «Хмельницький» зіграє на виїзді з командою «Збірна Києва-ТНУ» (Київ);
  • 30 листопада-1 грудня БК «Хмельницький» прийматиме вдома «НУБІП України» (Київ);
  • 7-8 грудня БК «Хмельницький» зіграє на виїзді з командою «КСЛІ-Київ-Баскет» (Київ);
  • 11-12 грудня БК «Хмельницький» зіграє вдома з командою «МОБІ» (Бровари);
  • 15-16 грудня БК «Хмельницький» зіграє на виїзді з командою «КСЛІ-Динамо-НПУ» (Київ).

«Помітно, що команди, з якими ми стикалися торік, оновилися. Тому важко спрогнозуватимуть як гратимуть наші суперники. Проте ми й надалі налаштовані боротися за перемогу», — поділилася баскетболістка БК «Хмельницький» Ірина Доровська.

Натомість чоловіча БК «Хмельницький» братиме участь у 29 чемпіонаті України з баскетболу серед команд дивізіону «В». Цього сезону вона вперше гратиме у першій лізі. Загалом у чемпіонаті буде представлено 25 команд, розділених на чотири групи: три по шість команд, а в одній — сім. Система проведення матчів аналогічна — по два кола, плюс плей-офф.

«Я не говорю, що буде легко, але хлопці зможуть показати гарний результат», — гравець чоловічої БК «Хмельницький» Захар Фесік (з лівого боку)

«Я не говорю, що буде легко, але хлопці зможуть показати гарний результат», — гравець чоловічої БК «Хмельницький» Захар Фесік (з лівого боку)

Перші матчі БК «Хмельницький» проведе на виїзді вже 26-27 жовтня. Їх суперником стане БК «Львів». Опісля до кінця року розклад матчів для чоловічої команди буде таким:

  • 2-3 листопада БК «Хмельницький» зіграє на виїзді з командою «Тернопіль-ТНЕУ-2-Чортків» (Тернопіль-Чортків);
  • 16-17 листопада БК «Хмельницький» зіграє на виїзді з командою «Калуш-ПНУ» (Калуш);
  • 30 листопада-1 грудня БК «Хмельницький» зіграє вдома з командою «Ужгород-УЖНУ-ЗОДЮСШ» (Ужгород);
  • 14-15 грудня БК «Хмельницький» зіграє вдома з командою «CHE-Basket» (Чернівці).

«У нашій групі будуть «Тернопіль-ТНЕУ-2-Чортків» і «CHE-Basket», які складаються з таких ж юнаків 2003-2004 років народження, як і наша БК «Хмельницький». Тому, маю надію, що нам вдасться з ними поборотися нарівні, — розповідає гравець чоловічої БК «Хмельницький» Захар Фесік. — Я не говорю, що буде легко, але хлопці зможуть показати гарний результат. Тобто буде не так як з «Di Di Bao» з Кам’янця-Подільського, коли наші баскетболісти вперше зіткнулися з командою такого рівня, що їм було страшно виходити грати».

Начальник міського управління молоді та спорту Сергій Ремез зазначив, що домашні матчі баскетбольних команд проходитимуть на спортивній базі Хмельницького політехнічного коледжу. Там вже проведено ремонт і оновлено інвентар, тому зала повністю готова для проведення подібних ігор. Крім того, з бюджету обласного центру забезпечуються основні витрати обох місцевих баскетбольних команд: проїзд, проживання на виїзді, харчування, організацію домашніх матчів.

«Попередньо на цей сезон передбачили на такі витрати 600 тисяч гривень. Проте цю суму доведеться збільшити, бо зросли норми харчування спортсменів», — додав Сергій Ремез.

Читайте також: Футбол. «Агробізнес» представив нового гравця

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую