ye-logo.v1.2

Протез – не вирок: як військовий зі Старокостянтинова готується до «Ігор нескорених»

Спорт 4097
Військовий візьме участь у змаганнях з легкої атлетики – біг, стрибки у довжину, штовхання ядра та веслування на тренажерах
Військовий візьме участь у змаганнях з легкої атлетики – біг, стрибки у довжину, штовхання ядра та веслування на тренажерах. Фото: скрін з відео

На Сході старокостянтинівець втратив ногу.

Максим Єрмохін зі Старокостянтинова входить до складу Національної збірної України «Ігор Нескорених», фінальна частина яких відбудеться в Гаазі в 2020 році. У змаганнях беруть участь ветерани та чинні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в зоні бойових дій.

Про те, як Максим готується до Міжнародних Ігор нескорених йдеться у сюжеті телеканалу «Прямий». Щодня в його графіку навчання, робота, хобі, тренування, а ще військовий допомагає пораненим побратимам у госпіталях.

Стати військовим старокостянтинівець мріяв з дитинства, тому вступив до військового інституту. Після випуску вирушив воювати на Схід. Там він тратив ногу – підірвався на протипіхотній міні. Переживши травматичну ампутацію, тепер його металева кінцівка із зображенням козака.

«Спочатку казали «ні». Молодих лейтенантів не відправляєм на фронт. Але склалось так, що вдалося поїхати в першу ротацію, я вдало з неї повернувся. Потім поїхав у другу ротацію, але повернувся раніше, ніж планував, - говорить Маким. - Я завжди думав, що мав бути більше, мав бути спочатку, мав бути далі. Але склалось, як склалось. І це одне з болючих питань».

Після поранення почалося тривале лікування. Пригадує військовий, депресії не було, бо підтримували батьки, друзі, кохана дівчина, а ще сотні волонтерів і небайдужих. А от мотивацію швидше стати на протез і навчитися заново ходити дали «Ігри Нескорених».

«О четвертій годині я прокидався і одним оком дивився трансляцію, як наші виступали в Сіднеї. Я побачив такі речі, які не уявляв раніше. Коли людина, в якої зі всіх кінцівок є тільки одна рука, пливе швидше, ніж я плив здоровий», - додає Максим Єрмохін.

Тоді військовослужбовець вирішив за будь-що потрапити у збірну. Тренуватися почав навесні, допомагали йому торішні учасники змагань і навіть підібрали види спорту: легку атлетику, штовхання ядра, веслування на тренажері.

У жовтні Максим дізнався, що у Збірній. «Коли оголосили моє ім’я, я певне ще тижні два не вірив, що так сталося», - пригадує він. Тепер, щоб показали вдалі результати у фінальній частині Ігор, старокостянтинівець продовжує активно тренуватися.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую