ye-logo.v1.2

Голкіпер ФК «Поділля», до якого були запитання у фанів, зустрівся із ними

Спорт 1914
Олег Чуваєв, який підписав контракт із "Поділлям", поспілкувався з вболівальниками клубу
Олег Чуваєв, який підписав контракт із "Поділлям", поспілкувався з вболівальниками клубу. Фото: автора

Олег Чуваєв розповів, чому він декілька років тому грав у Росії.

Ще в лютому хмельницький футбольний клуб «Поділля» уклав угоду вже з ексголкіпером луганської «Зорі» Олегом Чуваєвим. Утім, ультрас команди виступили з заявою, в якій, зокрема йшлося, цитуємо: «Наша фанатська спільнота вважає неприйнятним бачити у лавах рідної команди людину, яка в найважчий період російсько-української війни (Чуваєв у 2014-2016 роках був гравцем російського ФК «Том» - прим.авт.) вважала за потрібне підзаробити грошей розважаючи жителей держави-окупанта, багато з яких ставить під сумнів право нашої держави на існування, цілісність та самостійний розвиток».

Керівництво «Поділля» згодом провело зустріч із вболівальниками, щоб пояснити ситуацію. Тоді говорили про те, що Чуваєв уклав угоду з «Томю» ще до початку агресії, а не перейшов у статусі вільного агента, як про це писали на деяких ресурсах. А в 2016 році повернувся в Україну. Однак, дехто з фанатів на тій зустрічі був здивований, чому на неї не прийшов сам голкіпер. Виявилося, що він поїхав до рідних у Полтаву.

І ось, сьогодні, третього березня, вболівальники таки зустрілися з Олегом Чуваєвим. «Мені дуже не приємна ця ситуація, яка скалася навколо мене, - розпочав 32-річний голкіпер «Поділля». – У 2013 році я виступав за «Севастополь», і десь у листопаді чи грудні того року я вже знав, що мій контракт не продовжать, а тому агент підшуковував новий клуб. І саме в 2013 році я підписав угоду з «Томю», куди і переїхав у 2014 році. Як би я міг тоді передбачити, що в нас в країні Росія розпочне війну, то не підписував би той контракт. Але, коли почалися активні дії в Донецькій та Луганській областях, я намагався розірвати свій контракт, щоб грати в Україні, в якій я народився, в якій народилася моя родина, і яка є для мене Батьківщиною. Однак у «Томі» відмовлялися розривати угоду. І лише тоді, коли в команді з’явився новий головний тренер, у мене з’явився шанс поїхати з Росії. Я знову почав звертатися до керівництва клубу, щоб відпустили мене, хоча мав ще два роки там грати. І вони погодилися. Відтак у 2016 році я повернувся на рідну землю та став гравцем «Зорі», яку на той час очолював Юрій Вернидуб».

У розмові з журналістами голкіпер стверджував, що йому було фінансово не вигідно розривати контракт. «Та для мене було головним, що я можу повернутися в Україну, - говорив Олег Чуваєв. – Якщо хтось має сумніви в моїй патріотичності, то… я в Україні народився, я тут і помру».

А під час зустрічі з вболівальниками від представника ультрас «Поділля» Станіслава пролунало запитання про Крим. Поцікавився думкою голкіпера «Поділля», кому належить півострів. «Окупацію Криму жодна нормальна країна в світі не визнає. І я її не визнаю, бо Крим – це Україна», - відповідав Чуваєв.

Зустріч із вболівальниками завершилася тим, що усі потиснули один одному руки. Домовившись, що «сокиру війни», а саме конфлікт навколо переходу Чуваєва в «Поділля», «закопають».

Довідково: Олег Чуваєв, народився 25 жовтня 1987 року в Кременчузі. Виступав за професійні футбольні клуби України «Ворскла», «Кремінь», «Миколаїв», «Севастополь». У 2014-2016 роках – за російські «Том» та «Хімік» (грав на правах оренди). У 2016 році повернувся в Україну до луганської «Зорі», гравцем якої був до літа 2019 року. У 2005 році зіграв декілька матчів у складі збірних України U-18 та U-19.

 

Коментарі:

04.03.2020 10:11

Чого прицепился до людини, а як деякі в Німеччині чи Румунії чи в Угорщині грають у футбол, що може дідусів наших взяти і піти їм морди бити бо вони грають у країнах які знищили мільйони українців у 1940 х

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую