ye-logo.v1.2

Льодовий палац у Хмельницькому збудують за майже 280 мільйонів гривень

Спорт 5256
Насамперед Льодовий палац буде призначений для зайняття хокеєм та фігурним катанням на ковзанах
Насамперед Льодовий палац буде призначений для зайняття хокеєм та фігурним катанням на ковзанах. Фото: з архіву редакції

Його спорудження на вулиці Прибузькій попередньо триватиме п’ять років.

Про ідею збудувати у Хмельницькому Льодовий палац для зайняття зимовими видами спорту говорили ще у 2013 році. Проте виготовлення проєктно-кошторисної документації для його спорудження на вулиці Прибузькій, 7/3А (неподалік Палацу спортуавт.) міська влада замовила влітку 2018 року. Під час формування бюджету обласного центру на 2020-й навіть були закладені перші кошти для початку будівництва. А наприкінці минулого тижня Управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради підписало угоду з переможцем тендеру на спорудження Льодового палацу. Про це свідчить інформація порталу публічних закупівель «Prozorro».

Згідно з опублікованою тендерною документацією, Льодовий палац буде двоповерховою будівлею. Його арена насамперед призначена для зайняття хокеєм та фігурним катанням на ковзанах. Трибуни для глядачів розраховані на 450 місць. На першому поверсі також будуть розміщені приміщення для суддів, тренерів, медичні кабінети, туалети та каси. А на другому поверсі передбачені буфет, зали для проведення конференцій та спеціальної фізичної підготовки.

Ділянка для будівництва Льодового палацу розташована на території заплави Південного Бугу й характеризується як «складна». Зокрема, це пояснюється заляганням ґрунтових вод, потужної товщі торфу та замулених суглинків (пухких глиняних відкладів — авт.). Тому підряднику доведеться перед початком спорудження спортивного об’єкта демонтувати наявний колектор, який нині не використовується, й улаштувати піщану подушку.

До теми: У Хмельницькому побудують боксерський комплекс за понад сто мільйонів гривень

Крім безпосереднього будівництва, підрядник також має подбати про закупівлю техніки. Наприклад, машини «Red Wolf LX» для зрізання та підготовки льоду, комплекту обладнання «Jet Ice» для фарбування льодового поля та нанесення хокейної розмітки, покриття для льодового поля система «Ice Covertan», двох комплектів тренажерів «Attack triangle», чотирьох тренажерів «Plyo Box» для відпрацювання техніки катання…

Хто будуватиме Льодовий палац?

Заплановано, що будівництво триватиме до кінця 2024 року й коштуватиме 279 мільйонів 750 тисяч гривень. Саме таку вартість запропонував переможець тендеру хмельницьке товариство з обмеженою відповідальністю «БК ВТМ».

Натомість його єдиний конкурент ТОВ «Укрстандарт», що теж зареєстроване в обласному центрі, запропонував за свої послуги на 163 тисячі гривень більше. А польську компанію «Mirbud S.A.» до участі в тендері не допустили через низку невідповідностей вимогам замовника.

Згідно з підписаним 26 травня договором з ТОВ «БК ВТМ» цього року початок будівництва Льодового палацу має проходити за кошти міського бюджету. Для цього з хмельницької скарбниці поки заплановано виділити підряднику 188 тисяч 586 гривень.

До теми: Спортзали і фітнес-центри на карантині працюватимуть за новими правилами

За інформацією ресурсу «YouControl», керівником ТОВ «БК ВТМ» є Заболотний Валентин Георгійович, а його засновником — Майор Тетяна Борисівна.

Валентин Заболотній пов’язаний з нинішнім народним депутатом від партії «Слуга народу» й колишнім членом виконавчого комітету Хмельницької міської ради Сергієм Мандзієм. Він нині зазначений як засновник товариств з обмеженою відповідальністю «РЕМБУД-ПРОЕКТ» і «РЕМБУД-ТРАНС», якими раніше керував народний депутат.

До речі, Сергій Мандзій входить у перелік засновників громадських організацій «Федерація хокею Хмельницької області» та «Хокейний клуб «Проскуров».

Читайте також: На Хмельницькій АЕС будуватимуть комплекс з переробки ядерних відходів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую