ye-logo.v1.2

У Хмельницькому побудують боксерський комплекс за понад сто мільйонів гривень

Спорт 3085
У новому спортивному комплексі боксери займатимуться вже після 2023 року
У новому спортивному комплексі боксери займатимуться вже після 2023 року. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Попередньо будівельні роботи стартують навесні 2020-го.

Майбутній чотириповерховий боксерський комплекс буде збудований на території стадіону «Поділля», а саме — на майданчику за футбольним табло. Заплановано, що він стане місцем для проведення змагань різних рівнів і тренування для спортсменів. Про це кореспондентам сайту «Є» розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, у тендерній документації вказано, що це спеціалізована зала боксу. Проте, насправді, це повноцінний чотириповерховий спортивний комплекс. У ньому будуть два ринги для боксу, адміністративні приміщення, тренувальні зали та навіть мініготель для учасників чемпіонатів… Фактично у ньому можна буде проводити змагання з боксу та кікбоксингу всеукраїнського та світового рівнів.

«Створення у Хмельницькому спортивного комплексу такого рівня вже давно назріло. Місцеві боксери показують дуже гарні результати на чемпіонатах різних рівні, все більше дітей займаються цим видом спорту, — розповідає Олександр Симчишин. — Проте нині в місті немає жодного майданчику для проведення масштабних змагань з боксу. Наші спортсмени використовують зали спорткомплексу «Епіцентр». Але там вони у гостях. Крім того, соромно бачити, в яких умовах тренуються діти в залах ДЮСШ №2 «Авангард».

Також він зазначив, що цей спортивний комплекс матиме всеукраїнський статус. Зокрема, у ньому можна буде проводити збори олімпійських команд. З огляду на коштовність будівництва, понад сто мільйонів гривень, Хмельницький очікує на фінансування з державного та обласного бюджетів.

«Місто зможе максимум осилити двадцять відсотків від вартості цього спортивного об’єкта, — додає Олександр Симчишн. — Власне у міському бюджеті є 500 тисяч гривень для старту будівництва. Проте за ці кошти можна лише почати земельні роботи. Тому наразі чекаємо на державне фінансування. Попередньо будівництво розпочнеться весною наступного року».

За інформацією платформи публічних закупівель «Prozorro», будуватиме спортивний комплекс приватне підприємство «Будремпроект-Стандарт», з яким 30 жовтня міське управління капітального будівництва департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів уклало відповідний договір. У тендері разом з цим підприємством брали участь ПП «Приватне мале підприємство «Лідер» і ТОВ «МБМ». Проте «Будремпроект-Стандарт» запропонував найменшу ціну — 103 мільйони гривень. Збудувати комплекс для боксу підрядник має до 31 грудня 2023 року.

Нагадаємо, ПП «Будремпроект-Стандарт» також займається ремонтом частини приміщень Хмельницького окружного адміністративного суду. Це підприємство пов’язане з колишнім депутатом міської ради, власником будівельної фірми «Діта» Михайлом Кіперманом. У Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначається, що він є підписантом у ПП «Будремпроект-Стандарт».

Читайте також: Компанія з австрійським капіталом дослідить необхідність утеплення хмельницьких навчальних закладів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую