ye-logo.v1.2

Футбольний матч пам'яті Віталія Балицького у Хмельницькому: 9 голів та дружня атомосфера (ФОТО)

Спорт 4528
Матч пам
Матч пам'яті Віталія Балицького - Поділля перемогло друзів Віталія Вікторовича. Фото: автора

У Хмельницькому вшанували футболіста та тренера, серце якого зупинилося два роки тому.

Сьогодні, 25 липня, на СК «Поділля» відбувся матч пам’яті ексгравця та тренера «Поділля» Віталія Балицького, який передчасно пішов з життя 23 липня 2018 року. І, якщо минулого року в подібному поєдинку була зафіксована нічия (а тому переможця визначали в серії пенальті), то сьогодні все було по іншому.

Планувалося, що команда «Друзів Віталія Балицького» зіграє з гравцями 1978 року народження, як і торік, але все таки організатори внесли певні корективи. Проти «Друзів» вийшло хмельницьке «Поділля». Щоправда, не основний склад, який в вересні розпочне новий чемпіонат у другій лізі, а, здебільшого, складений з юний футболістів. Утім, за «Поділля» зіграли ще й тренери клубної академії, а також ряд професійних футболістів – Олександр Воловик, Ян Морговський, Роман Худік та Артем Галета. Але ж в складі «Друзів Віталія Балицького» також вистачало професіоналів у минулому. Це і Олексій Сендель, і Лев Сергєєв, і Євген Шмаков, і Руслан Кострицький, і Ігор Глушок, і Максим Горбієвський, і Сергій Якубовський та інші. Утім, досвід досвідом, але молодість все таки взяла своє.

Матч пам'яті Віталія Балицького розпочався з гімну України та хвилини мовчання
Моментів біля воріт команди друзів Балицького було чимало, але реалізувати всі Поділлю не вдалося
Олександр Воловик (ліворуч), який нині грає в Поділлі, не раз вступав у боротьбу з вихованцем київського Динамо Євгеном Шмаковим

Хоча… першими рахунок у матчі відкрили «Друзі Балицького», коли відзначився Костянтин Мандрик. Та згодом «Поділля» зрівняло його – забив Артем Іщук, який до цього міг щонайменше двічі забивати, але ворота Дмитра Матусова рятував каркас воріт. Забив і Ян Морговський, якому вже завтра, 26 липня, в складі «Поділля» грати в товариському матчі на Київщині проти ковалівського «Колосу-2». Для Яна, між іншим, Віталій Балицький доволі близька людина. Адже, коли Морговському було років 10, він почав займатися футболом саме в Віталія Вікторовича. «У мене усі спогади про нього теплі, - каже Ян Морговський. – Він ніколи на мене не кричав, завжди повчав. Вів мене з дитинства аж до дорослого футболу».

Ну, а на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь «Поділля». А ось у другому таймі… Схоже, футболістів ніхто не рахував. «Друзі Балицького» грали в більшості, оскільки до 11 футболістів доєдналися ще четверо дуже юних футболістів, які почали робити свої перші кроки в футболі під керівництвом саме Віталія Балицького. І одному з них навіть вдалося забити «Поділлю», щоправда, перед цим Іщук оформив дубль. Здавалося, що 3:2 на користь «біло-синіх» і вся інтрига попереду. Але голи Олександра Воловика та тренера голкіперів «Поділля» Михайла Федунова повернуло суттєву перевагу команді в біло-синій формі – 5:2.

Олексій Сендель (ліворуч) проти одного з тренерів Поділля Руслана Соболевського
Сергій Розгон зіграв за команду Друзів Віталія Балицького
Руслан Кострицький, який пограв у першій та другій лігах, також взяв участь у матчі пам'яті Віталія Балицького

Вже під завісу матчу команди обмінялися ще голами. Спочатку свій другий гол у грі забив Мандрик, а потім відзначився Галета. Отож, «Поділля» перемогло 6:3. Але ж матч був товариським, а тому після гри всі з позитивними емоціями потиснули один одному руки та аплодували Віталію Балицькому…

У другом таймі команду Друзів Віталія Балицького доповнили й юні вихованці (у синій формі) Віталія Вікторовича
Поділля перемогло з рахунком 6:3
Фото всіх учасників матчу пам'яті Віталія Балицького

Нагадаємо, Віталій Балицький народився 22 серпня 1978 року. Свої перші кроки в футболі робив саме в хмельницькому «Поділлі». Виступав у київському ЦСКА, луцькій «Волині», кропивницькій «Зірці», вінницькій «Ниві», броварському «Нафком», «Княжій» зі Щасливого, луганському «Комунальнику», «Аланії» з Владикавказу та румунському «Клуж» з Клуж-Напока, хмельницькому «Динамо». Тренував хмельницьке «Поділля» - спочатку в аматорській першості, а згодом і в другій лізі. Працював тренером у ДЮФК «Поділля». 23 липня 2018 року серце Віталія Вікторовича зупинилося. Поховали Віталія Балицького 25 липня на хмельницькому кладовищі в Шаровечці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую