ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Динамо»: три голи, VAR та історія (ФОТО)

Спорт 3079
Динамо в Тернополі здолало Агробізнес та вийшло до фіналу Кубка України
Динамо в Тернополі здолало Агробізнес та вийшло до фіналу Кубка України. Фото: автора

У Тернополі в 1/2 фіналу Кубка України обійшлося без сенсації – «Динамо» змогло переграти «Агробізнес».

Сьогодні, 21 квітня, в Тернополі відбувся матч півфіналу Кубка України з футболу, в якому волочиський «Агробізнес» приймав київське «Динамо». «Агробізнес», який в чвертьфіналі переміг донецький «Шахтар» з рахунком 1:0, цього разу не зміг продовжити свою історичну кубкову ходу. Утім, команда з Волочиська все одно стала єдиним представником Хмельниччини, яка за історію проведення Кубку України змогла дійти до 1/2 фіналу.

Безумовно, «Динамо», яке вже майже гарантувало собі золоті медалі чемпіонату України, вважалося фаворитом в протистоянні з четвертою командою першої ліги.

ФК Агробізнес у матчі Кубка України проти Динамо

ФК Агробізнес у матчі Кубка України проти Динамо.

Динамо в матчі Кубка України проти Агробізнеса з Волочиська

Динамо в матчі Кубка України проти Агробізнеса з Волочиська.

До того ж, «Агробізнес» у цій грі не міг задіяти одразу ряд основних футболістів – Черненка, Думанюка, Мозіля, Дідика. Усі вони відбували дискваліфікацію через перебір жовтих карток. Не зміг зіграти і Шаповал. Про цю проблему вже після матчу згадували наставники обох клубів. Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу наче співчував супернику, що той залишився без ряду провідних гравців. Адже називав «Агробізнес» дуже хорошою командою, гру якої він розбирав. «Особливо звертав увагу на матчі з «Ворсклою» та «Шахтарем», - казав після гри Луческу. – Вважаю, що «Агробізнес» заслужено виграв ті матчі». Та попри те, що його команда виграла 3:0, Мірча Луческу похвалив суперника за гру в захисті. І заявив, що мабуть у півфіналі Кубка України потрібно анульовувати жовті картки футболістів, які подолали довгий шлях на цьому шляху, як «Агробізнес». Про це, власне, після гри казав і головний тренер «Агробізнеса» Олександр Чижевський. Щоправда, він не виправдовувався за поразку, а говорив, що якось регламент прописаний не  правильно. Утім, визнав, що нині «Динамо» було сильнішим та заслужило на вихід до фіналу.

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Віталій Груша намагався гостро діяти в атаці Агробізнеса проти Динамо.

Матч Агробізнес - Динамо пройшов у Тернополі

Матч Агробізнес - Динамо пройшов у Тернополі.

Ну, а сам матч, по суті, пройшов під диктовку київського «Динамо». Номінальні гості (грали в Тернополі, а не в Волочиську, оскільки стадіон «Юність» не відповідає вимогам для проведення матчів такого ґатунку) більше володіли м’ячем, більше атакували тощо. Та «Агробізнесу» тривалий час вдавалося стримувати атаки киян. Але ж і «динамівці» інколи марнували свої моменти. І поки команди намагалися забити перший гол, на трибунах тернопільського стадіону імені Шухевича, відбувалися різні події. Більшість (матч відбувався за певних обмежень кількості вболівальників), склалося враження, вболівали за «Агробізнес». Але були й прихильники «Динамо». Особливо вирізнялися «ультрас» киян, які час від часу скандували та вивішували банери проти власника клубу пана Суркіса, а також наставника «Динамо» Мірчі Луческу. Але все було спокійно. Хіба що футболісти на полі інколи «заводили» багатьох своїми атакувальними діями. Ну і погода… То дощ, то сонце, то хмарно.

Агробізнес мав свою підтримку в Тернополі

Агробізнес мав свою підтримку в Тернополі.

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Віталій Миколенко доволі активно діяв на лівому фланзі Динамо

Віталій Миколенко доволі активно діяв на лівому фланзі Динамо.

«Динамо» було ближчим до того, щоб забити у ворота 21-річного Андрія Артима. Але молодий голкіпер «Агробізнеса» не раз дивом виручав свою команду. І здавалося, що на перерву команди підуть за нічиєї 0:0. Та саме на 45 хвилині киянам вдалося забити – Сидорчук віддав пас на Родрігеса, той п`ятою відпасував на Лєднєва і Богдан з метрів 19-ти влучно пробив – 0:1.

Богдан Лєднєв автор першого голу Динамо в матчі проти Агробізнеса

Богдан Лєднєв автор першого голу Динамо в матчі проти Агробізнеса.

Читайте також: «Агробізнес» продовжує втрачати очки

Після перерви «Динамо» почало грати агресивніше як в атаці, так і в відборі м'яча. І могло доволі швидко збільшити свою перевагу. До прикладу, на 59 хвилині, коли після удару Циганкова «Агробізнес» врятував Артим, а потім Родрігес добивав, але вище воріт. Та вже через три хвилини Максим Козиряцький, рефері цього матчу призначив пенальті у ворота номінальних господарів. Утім, згодом переглянув VAR (систему відеоповторів) та скасував своє рішення. І це був черговий показник того, що більшість присутній на стадіоні в Тернополі підтримували «Агробізнес». Оскільки трибуни голосно вітали таке рішення рефері.

Родрігес активно грав у нападі Динамо, але забити Агробізнесу не зміг

Родрігес активно грав у нападі Динамо, але забити Агробізнесу не зміг.

Однак, «Агробізнесу» не вдалося ні зрівняти рахунок, ні протримати мінімальне відставання тривалий час. Вже на 67 хвилині удар Бесєдіна змусив Артима вдруге витягувати м’яч з стіки власних воріт – 0:2. Ще через 10 хвилин «Динамо» знову забило. Але Циганков перебував в офсайді, а тому цей гол не зарахували. Але киянам все таки вдалося втретє вразити ворота Артима. Сталося це на 81 хвилині, коли відзначився Віталій Буяльський.

Віталій Буяльський став автором другого голу в ворота Агробізнеса

Віталій Буяльський став автором третього голу в ворота Агробізнеса.

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

Агробізнес - Динамо - матч 1/2 фіналу Кубка України

А далі увага присутніх на стадіоні, мабуть, була прикута не до футболу, а ближче до лави запасних «Динамо». Впритул до неї прорвалися «ультра» киян, які вигукували гасла проти наставника «Динамо». Зокрема, щоб Луческу їхав додому. В якусь мить на стадіоні навколо фанів з’явилися і поліцейські, які оточили сектор. Та все завершилося тихо та без бійки. Вже після гри Луческу заявив, що його не цікавлять протести фанів, які в масках. І вважає, що ці люди не є фанатами «Динамо».

Ультрас Динамо наприкінці матчу були оточені поліцією

Ультрас Динамо наприкінці матчу були оточені поліцією.

У підсумку матч так і завершився 0:3. «Динамо» у фіналі Кубку України.

Вирішальний матч за почесний трофей відбудеться знову в Тернополі 13 травня. У ньому зійдуться «Динамо» та луганська «Зоря».

Ну, а «Агробізнес» тепер зосередеться в чемпіонаті України серед команд першої ліги. Вже 25 квітня в Волочиську команда Чижевського прийматиме київську «Оболонь». І як після гри з «Динамо» сказав Олександр Арсентійович, він сподівається, що після чотирьох поспіль нічиїх, його команду нарешті «прорве» і вона переможе.

Читайте також: «Поділля» - «Буковина»: урок для гостей (ФОТО+ВІДЕО)

Агробізнес подякував своїм прихильникам після матчу з Динамо

Агробізнес подякував своїм прихильникам після матчу з Динамо.

Мірча Луческу, головний тренер київського Динамо

Мірча Луческу, головний тренер київського Динамо.

Олександр Чижевський, головний тренер волочиського Агробізнеса

Олександр Чижевський, головний тренер волочиського Агробізнеса.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую