ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Буковина»: урок для гостей (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3233
Опорний півзахисник Поділля Андрій Ліповуз в матчі з Буковиною забив один гол та віддав дві гольові передачі
Опорний півзахисник Поділля Андрій Ліповуз в матчі з Буковиною забив один гол та віддав дві гольові передачі. Фото: автора

Хмельничани, вигравши свій 11 матч, очолили турнірну таблицю в другій лізі групі «А».

Сьогодні, 19 квітня, хмельницьке «Поділля» провело свій матч 18 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». В гості до хмельничан завітала чернівецька «Буковина», яка в першому колі змогла зіграти з подолянами 0:0. Цього ж разу буковинці не встояли під натиском «Поділля», гравці якого вкотре довели на полі, що команда прагне підвищитися в класі.

До цього матчу обидві команди підійшли з кадровими втратами. Так, у «Буковини» через перебір жовтих карток гру пропускали двоє центрбеків Орловський таДмитрієв. У «Поділля» ж з цієї причини не міг зіграти лівий захисник Ян Морговський. Його, між іншим, замінив ексгравець «Буковини» Микола Павлюк, для якого поява в старті хмельничан була вперше в сезоні.

Хмельничани, які в минулому турі втратили очки з «Діназом», зігравши 1:1, у грі проти чернівецької команди ажніяк не бажали віддавати дорогоцінні бали. «Буковина» ж після перемога над вінницькою «Нивою» 1:0 бажала продовжити свою серію перемог. Утім, хмельницька команда й досі залишається єдиною в групі «А», яка ще не програла жодного матчу. А тому гостей задовільнила б, напевне, і нічия.

Поділля - Буковина - матчі між цими командами завжди цікаві

Поділля - Буковина - матчі між цими командами завжди цікаві.

Та вже на старті матчу господарі поля доволі швидко відкрили рахунок. Заробивши кутовий, Володимир Савошко навісив у дальній кут воротарської, де Андрій Ліповуз у падінні пробив головою в ближній кут та відкрив рахунок – 1:0. Вітаючи Андрія з голом, хтось із футболістів «Поділля», жартуючи кричав: «А казав, що не вмієш. Вмієш, Андрію!»

Удар Андрія Ліповуза на 3 хвилині допоміг Поділлю забити швидкий гол у матчі проти Буковини

Удар Андрія Ліповуза на 3 хвилині допоміг Поділлю забити швидкий гол у матчі проти Буковини.

Забігаючи наперед, Ліповуз можна назвати взагалі найфективнішим у складі хмельничан в цьому матчі. Адже опорний півзахисник не лише надійно діяв на своїй ділянці поля, а й вміло розпочинав атаки своєї команди. Саме його пас на 14 хвилині з центру поля вивів Кирила Костенка на оперативний простір, і Кирило, прийнявши м’яч, вирішив одразу пробити з метрів 15-ти у дальній від голкіпера кут. Потужно та влучно – рахунок став 2:0. Для Костенка цей гол став сьомим у чемпіонаті й він зрівнявся із форвардом хмельничан Фаді Салбаком за кількістю забитих м’ячів. Фаді, між іншим, який з’явився на полі вже у компенсований арбітром час саме замість Кирила Костенка, також міг забити «Буковині». Але цього разу пішов з поля без забитого м’яча.

Володимир Савошко та Тарас Сівка свого часу грали за ФК Калуш, тепер Савошко в Поділлі, а Сивка в Буковині

Володимир Савошко та Тарас Сівка свого часу грали за ФК Калуш, тепер Савошко в Поділлі, а Сивка в Буковині.

У матчі Поділля - Буковина було чимало боротьби в центрі полі, переможцями в якій частіше були хмельничани

У матчі Поділля - Буковина було чимало боротьби в центрі полі, переможцями в якій частіше були хмельничани.

За таких обставин Євген Коваленко, головний тренер «Буковини», вже на 25 хвилині був вимушений робити першу заміну в матчі, замінивши Дениса Рябого на Олексія Карповського. І вже за хвилину його команда відзначилася принаймні ударом у бік воріт Олега Чуваєва. Щоправда, не точним.

Ігор Карпенко, нападник Поділля, не раз поступався в боротьбі з нігерійцем Девідом Еногелою. Але Ігор все одно не пішов з поля без забитого голу

Ігор Карпенко, нападник Поділля, не раз поступався в боротьбі з нігерійцем Девідом Еногелою. Але Ігор все одно не пішов з поля без забитого голу.

Під завісу ж першого тайму «Поділля» могло збільшити свою перевагу. Після передачі Ігоря Карпенка знову міг забивати Кирило Костенко, але «Буковину» врятував голкіпер Іван Пономаренко.

У перерві Віталій Костишин, головний тренер «Поділля», замінив капітана Олександра Воловика на Олександра Жданова. І саме помилка Жданова на 53 хвилині матчу призвела до того, що форвард «Буковини» Василь Палагнюк зміг «розпечатати» ворота хмельничан. «Рахунок 2:1 був «слизьким», при ньому всяке могло статися, - після гри сказав наставник хмельничан Віталій Костишин. – Але молодці, змогли швидко забити третій, і нам нав’язали боротьбу на футбольному полі, яку ми витримали».

Кирило Костенко вже забив 7 голів у чемпіонаті

Кирило Костенко вже забив 7 голів у чемпіонаті.

Віталій Каверін, вже традиційно, був активним на лівому фланзі півзахисту Поділля

Віталій Каверін, вже традиційно, був активним на лівому фланзі півзахисту Поділля.

Микола Павлюк вийшов у стартовому складі Поділля замість Яна Морговського, оскільки той відбував дискваліфікацію

Микола Павлюк вийшов у стартовому складі Поділля замість Яна Морговського, оскільки той відбував дискваліфікацію.

Мінімальна перевага «Поділля» тривала хвилин п’ять. Аж поки хмельничани знову не забили. Цього разу після навісу зі штрафного від Володимира Савошка, Андрій Ліповуз скинув м’яч на вибігаючого Ігоря Карпенка, і форвард господарів в один дотик перевів м’яч у сітку воріт «Буковини» - 3:1.

Володимир Савошко активно діяв  як в атаці Поділля, так і у відборі м'яча

Володимир Савошко активно діяв як в атаці Поділля, так і у відборі м'яча.

Могли хмельничан ще збільшувати свою перевагу. До прикладу, на 73 хвилині, але м’яч від Костенка відскочив прямісенько в руки голкіпера. Та й Владсилав Прильопа, який вийшов на заміну, на 80 хвилині міг забивати – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Навіть у компенсований арбітром час загаданий нами Фаді Салбак мав дві нагоди. Спочатку з його ударом впораввся голкіпером, а згодом нападнику хмельничан забракло точності.

Фаді Салбак хоч і вийшов на заміну, але мав дві нагоди відзначитися у воротах Буковини

Фаді Салбак хоч і вийшов на заміну, але мав дві нагоди відзначитися у воротах Буковини.

Владислав Прильопа також мав шанс забити за Поділля в матчі проти Буковини

Владислав Прильопа також мав шанс забити за Поділля в матчі проти Буковини.

У підсумку «Поділля» виграло в «Буковини» 3:1. І, як сказав наставник чернівецької команди Євген Коваленко, цей матч буде уроком для його футболістів.

Ну, а хмельничани відтепер із 38 очками в 16 матчах посідають перше місце в турнірній таблиці. Стільки ж балів у «Карпат» із Галича, але ця команда провела на один матч більше. На третій позиції «Ужгород», в якого, як і «Карпат» у 17 матчах 38 очок.

Поділля в 16 матчах здобула 11 перемог та 5 ігор звело внічию. Попереду гра в Ужгороді

Поділля в 16 матчах здобула 11 перемог та 5 ігор звело внічию. Попереду гра в Ужгороді.

Свій наступний матч «Поділля» проведе саме проти ФК «Ужгород». Гра відбудеться 26 квітня на Закарпатті. І цей поєдинок стане центральним у 19 турі.

Ну, а в 18 турі залишився ще один, який відбудеться 20 квітня на Київщині, де «Чайка» прийматиме ще одну команди з Хмельниччини – дунаєвецький «Епіцентр».

Читайте також: «Поділля» - «Оболонь-2»: вийшло легко (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую