ye-logo.v1.2

Головний тренер ФК «Поділля» про матч з «Карпатами Галич»: «Ми пішли у ва-банк»

Спорт 3772
Гол Дмитра Пріхни в ворота Карпат Галич допоміг Поділлю зрівняти рахунок
Гол Дмитра Пріхни в ворота Карпат Галич допоміг Поділлю зрівняти рахунок. Фото: ілюстративне з архіву

Хмельничани здобули вольову перемогу в Бурштині в компенсований арбітром час.

Сьогодні, 29 травня, в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги групи «А» відбулися декілька поєдинків. Серед них і матч у Бурштині Івано-Франківської області, де «Карпати Галич» приймали хмельницьке «Поділля». Обидві команди до цієї гри претендували на одну з двох перепусток до першої ліги. Тепер «Карпати Галич» втратили шанси на підвищення в класі. А ось «Поділля» - продовжує боротьбу. Адже хмельничани змогли здобули свою 15 перемогу в першості. Цього разу з рахунком 2:1.

У стартовому складі «Поділля» одразу кинулася в очі відсутність нападника Ігоря Карпенка. Вже після гри головний тренер «Поділля» Віталій Костишин в розмові з журналістом сайту «Є» пояснив: «Карпенко, який отримав пошкодження в попередній грі проти «Чернігова», мав певний дискомфорт. І ми вирішили, якщо він почуває себе не зовсім добре, і, щоб не сталося так, що доведеться його замінювати в першому таймі, вирішили не ризикувати. Зробили ставку на Владислава Прильопу. І він старався, робив свою роботу. Але нам важко дався перший тайм».

Перша половина гри була доволі рівною. Але ж забити вдалося «Карпатам Галич». Це сталося на 17 хвилині, коли господарі поля заробили пенальті, який реалізував Роман Лебедь. Але в другому таймі все змінилося.

«У роздягальні ми поговорили з хлопцями та почали грати по-іншому – високо пресингували та агресивніше діяли в нападі. Як то кажуть, ми пішли у ва-банк», - сказав сайту «Є» Віталій Костишин.

У перерві тренерський штаб замінив Прильопу на Карпенка, а замість Володимира Савошка випустив Станіслава Мораренка. Хмельничани почали великими силами йти вперед, намагаючись відігратися. І вже на 54 хвилині «Поділлю» це вдалося. Карпенко вирізав пас на Кирила Костенка, а той прострелив на Дмитра Пріхну, який і відзначився в воротах гостей.

Рахунок 1:1 не задовільняв жодну з команд. Для «Карпат Галич» він означав, що команда більше не претендуватиме на вихід до першої ліги. Для «Поділля» - шанси на підвищення ще є, але невеликі. Утім, хмельничани не збавили обертів. Вони продовжували шукати щастя біля чужих воріт. Ось тільки з реалізацією моментів не щастило. Галичани ж, по суті, нічого не могли протидіяти. І крапку в грі поставили вже у компенсований арбітром час. Мораренко віддав пас на Яна Морговського, той пробив по воротам господарів, але воротар відбив перед собою, а першим на добиванні був Карпенко – 1:2. Ігор на радощах навіть зняв футболку, за що отримав жовту картку.

Отож, «Поділля» здобуло важливу перемогу. І, як мінімум, до завтра, 30 травня, очолило турнірну таблицю в групі «А», маючи в активі 51 бал. На один менше в «Ужгорода» - команди, яка завтра гратиме в Дунаївцях проти «Епіцентра», в якого 47 очок.

Інтрига за вихід до першої ліги зберігається. Адже попереду на «Поділля» не лише домашній матч 4 червня проти київського «Рубікона», а й 11 червня в Дунаївцях проти «Епіцентру».

Читайте також: «Поділля» здолало «Чернігів» (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую