ye-logo.v1.2

Ігри воїнів: хмельницькі військові поїдуть на змагання у США

Спорт 2140
Олександр Маковей став одним з учасників національної збірної "Ігор воїнів"
Олександр Маковей став одним з учасників національної збірної "Ігор воїнів". Фото: ілюстративне з архіву

Четверо військовослужбовців та ветеранів з Хмельниччини увійшли до складу української збірної.

Цієї осені увосьме в Сполучених штатах Америки проходитимуть «Warrior Games» – адаптивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення або травмувалися, виконуючи службові обов’язки. Цьогоріч вперше Україна здобула можливість приєднатись до «Ігор Воїнів». Протягом 12-22 вересня в місті Орландо штату Флорида сорок українських ветеранів виступатимуть на міжнародних змаганнях. Усі вони – учасники російсько-української війни.

До складу національної збірної увійшли четверо військових з Хмельниччини. На Іграх виступатимуть ветерани Олександр Маковей та Олександр Пономарьов і військовослужбовці ЗСУ Дмитро Браницький і Дмитро Чабаненко.

Як проходив відбір до збірної України розповів сайту «Є» Олександр Маковей:

«До програми «Ігор воїнів» входять 12 видів спорту. Ветерани реєструються на ті види спорту, які їм подобаються і якими вони займаються. Відбір до збірної відбувається за деякими критеріями. Зокрема, на 50% враховують спортивний результат, 30% - бажання займатися спортом, 10% - спортивна етика, ще 10% - спортивна реабілітація. Від нашої області пробувалися 11 військових. З них у збірну потрапило четверо. Всі вони з міста Хмельницького».

Тепер хмельничани розпочинають новий етап – підготовку до Ігор в США. Наразі ведуть перемовини, щоб домовитися із спортзалом, який стане для них постійним місцем тренувань бійців.

«Хочемо представляти Україну на міжнародних змаганнях. Показати, що ми сильна нація, і можемо перемагати, не зважаючи ні на що», - додає Олександр Маковей.

До теми: Як упав Донецький аеропорт. Розповідь кіборга, який вижив

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую