ye-logo.v1.2

Футбол. Через 15 років «Поділля» повертається до першої ліги

Спорт 3230
Хмельницьке Поділля наступного чемпіонату гратиме в першій лізі
Хмельницьке Поділля наступного чемпіонату гратиме в першій лізі. Фото: пресслужби ФК Поділля

За тур до завершення чемпіонату, хмельничани достроково підвищилися в класі.

Вчора, 4 червня, в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги групи «А» відбулися матчі 25 туру. Хмельницьке «Поділля» вдома приймало київський «Рубікон» і в разі перемоги, за певних обставин, могло за тур до фінішу першості, здобути путівку до першої ліги. І для хмельничан все скалося так, що наступна гра для них вже не матиме турнірного значення. Адже «Поділля» виграло в «Рубікона», а головний переслідувач хмельничан – дунаєвецький «Епіцентр» програв у Вінниці «Ниві».

Матч «Поділля» - «Рубікон» викликав ажіотаж у Хмельницькому. На трибунах СК «Поділля» зібралося офіційно 3300 глядачів. І при такій підтримці футболісти хмельницького клубу одразу ж почали активно атакувати ворота суперника. Вже на 4 хвилині поєдинку «Поділлю» вдалося відкрити рахунок у грі – голкіпер «Рубікона» відбив удар Ігоря Карпенка, але Віталій Каверін був першим на добиванні та переправив м’яч у ворота киян – 1:0.

А на старті другого тайму, на 54 хвилині матчу, забив і Ігор Карпенко, влучно пробивши з лінії штрафного майданчика. Отож, «Поділля» перемогло «Рубікон» з рахунком 2:0.

По суті увесь матч тренерський штаб «Поділля» стежив і за матчем у Вінниці, де «Нива» забила в ворота «Епіцентра» гол на 33 хвилині. Дунаєвчани намагалися відгіратися і навіть забили на 88 хвилині, але арбітр зафіксував офсайд і гол не зарахував. Коли ж у Вінниці пролунав фінальний свисток, це означало, що «Епіцентр» програв 0:1 та не зможу поборотися з «Поділлям» та «Ужгородом» за одну з двох путівок до першої ліги.

Отож, «Поділля» за тур до завершення чемпіонату, як і ФК «Ужгород», отримало право на підвищення в класі. Востаннє хмельницький клуб виступав у першій лізі в 2006 році, після якого команда перебралася в Красилів, де згодом взагалі зникла з футбольної мапи України.

Новий чемпіонат у першій лізі стартуватиме 26 липня. Та поки ж хмельничанам потрібно ще зіграти заключний поєдинок у другому дивізіоні – 11 червня в Дунаївцях проти «Епіцентра».

Читайте також - Уряд виділив гроші на добудову хмельницького Палацу спорту: що далі

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую