ye-logo.v1.2

Уряд виділив гроші на добудову хмельницького Палацу спорту: що далі

Спорт 2748
Наразі на будівництво хмельницького Палацу спорту освоєно майже 137 мільйонів гривень
Наразі на будівництво хмельницького Палацу спорту освоєно майже 137 мільйонів гривень. Фото: з архіву редакції

Місту мають спрямувати з державної скарбниці 70 мільйонів гривень.

Вчора, 31 травня, на позачерговому засіданні Кабміну урядовці розподілили кошти, передбачені на розвиток спортивної інфраструктури. Зокрема, на добудову Палацу спорту в Хмельницькому.

Згідно з розпорядженням уряду, загалом розподілено 800 мільйонів гривень. Саме такі кошти цьогоріч були передбачені у державному бюджеті на розвиток спортивних об’єктів в різних частинах України.

З них хмельницькому Палацу спорту, будівництво якого триває на вулиці Прибузькій, 5/1а, має перепасти 70 мільйонів гривень. Однак це не означає, що гроші вже надійшли у скарбницю міської громади. Їх розподіл представники Міністерства молоді та спорту ще мають погодити з комітетом з питань бюджету Верховної Ради України.

Нагадаємо, кілька тижнів тому міжвідомча комісія погодила спрямувати 70 мільйонів гривень на добудову хмельницького Палацу спорту. Але ще було необхідне відповідне розпорядження Кабміну. Хоча торік міжвідомча комісія вирішила виділити 60 мільйонів гривень, тоді Хмельницький не отримав з держбюджету жодної копійки. Як наслідок, спорудження Палацу спорту проходило виключно коштом міської скарбниці, що загальмувало будівельні роботи.

За словами Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, цьогоріч на будівництво Палацу спорту з міського бюджету виділено 17 мільйонів гривень. Однак ці кошти вже скоро закінчаться. Тому вкрай необхідне державне фінансування. Якщо з державної скарбниці надійде 150 мільйонів гривень, то Палац спорту можна буде здати в експлуатацію до кінця 2021 року.

«Нині в Офісі президента й у Міністерстві молоді та спорту гарантують, що Хмельницький отримає 70 мільйонів гривень. Також говорять про можливість збільшити фінансування», — зазначив Олександр Симчишин. 

Нагадаємо, будівництво Палацу спорту на вулиці Прибузькій триває з початку 2019 року. Він має стати багатофункціональною спорудою, де можуть проходити не лише спортивні заходи, а й культурні події та масштабні форуми. Він передбачає арену на три тисячі глядацьких місць, кілька окремих спортивних залів по 330-350 квадратних метрів… Наразі на його спорудження вже освоєно майже 137 мільйонів гривень. З них майже 60 мільйонів гривень було виділено з міського бюджету, а з держаного — 82 мільйони гривень.

Читайте також: Що думають хмельничанин про подорожчання проїзду в тролейбусах і маршрутках (Відеоопитування)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую