ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Епіцентр»: з моментами, голами та потенційними новачками (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3756

Хмельницька та дунаєвецька команди зіграли контрольний поєдинок.

«Поділля» та «Епіцентр», які нещодавно виступали в одній групі в другій лізі чемпіонату України з футболу, знову зійшлися на футбольному полі. На відміну від попереднього офіційного матчу, який завершився перемогою хмельничан 3:0, цей поєдинок носив статус товариського. Адже обидві команду готуються до нового чемпіонату. «Поділля» - в першій лізі, «Епіцентр» - у другій.

Дунаєвчани, яких нещодавно очолив столичний фахівець Олег Надуда, в цій грі задіяли по суті лише двох нових футболістів. Серед них - Євгеній Немтінов, який минулого сезону виступав за волочиський «Агробізнес».

Повернувся в розташування і Святослав Лаврук, який грав за команду восени 2020 року. Решта ж футболістів, які взяли участь у грі, ті, хто нещодавно майже до останнього намагалися виборити «Епіцентру» путівку до першої ліги.

А ось наставник «Поділля» Віталій Костишин в матчі проти «Епіцентру» зі старту вирішив переглянути одразу трьох футболістів, які прибули на перегляд. Один із них – вже екс-гравець дунаєвчан Тарас Червонецький. Ще один – ексголкіпер «Кривбасу» Кирило Злотар. Третій – приїхав з Вірменії та намагається зачепитися в українському чемпіонаті.

Олександр Кіцак зіграв за Епіцентр у першому таймі.

Олександр Кіцак зіграв за Епіцентр у першому таймі.

Артем Романюк діяв на лівому фланзі Поділля в першому таймі

Артем Романюк діяв на лівому фланзі Поділля в першому таймі.

Роботи в Сергія Чернобая було небагато, але в одному з епізодів він врятував Епіцентр від голу

Роботи в Сергія Чернобая було небагато, але в одному з епізодів він врятував Епіцентр від голу.

Якщо аналізувати склад хмельничан у першому таймі, то він більше був експерементальним, адже Костишин задіяв в ньому футболістів, які рідко в минулому чемпіонаті грали один з одним в складі.

Щодо до гри, то в першому таймі «Епіцентр» міг забивати в ворота хмельничан не один гол. Лише Немтінов мав дві нагоди відзначитися, але «Поділля» врятував Злотар. Були ще моменти в «Епіцентра», які могли завершитися взяттям воріт хмельничан. Господарі ж, по суті, мали один доволі непоганий шанс відзначитися, коли пробивав Владислав Прильопа, але Сергій Чернобай зміг відбити цей удар.

Владислав Прильопа діяв на вістрі атаки Поділля в перші 45 хвилин

Владислав Прильопа діяв на вістрі атаки Поділля в перші 45 хвилин.

Один із кращих бомбардирів другої ліги Руслан Івашко не зміг вразити ворота Поділля в контрольному матчі

Один із кращих бомбардирів другої ліги Руслан Івашко не зміг вразити ворота Поділля в контрольному матчі.

У матчі Поділля - Епіцентр багато боротьби було в центрі поля

У матчі Поділля - Епіцентр багато боротьби було в центрі поля.

До слова, про «Поділля». Віталій Костишин у цій грі задіяв не всіх. Зокрема, не випускав на поле Віталія Каверіна, а Олександру Воловику дав можливість зіграти 15 хвилин. А ось канадського легіонера Фаді Салбака взагалі не було на стадіоні – він поїхав на перегляд у чернівецьку «Буковину». Не було і Ярослава Шпікули, який, за словами головного тренера «Поділля», хоче спробувати свої сили в Німеччині. Ну і Романа Худіка не було – він на перегляді в вінницькій «Ниві».

Склади команд у першому таймі:

«Поділля»: ГНП (гравець на перегляді), Матвєєнко, Пернацький, Корохов, ГНП, Цибульник, Романюк, ГНП, Савошко, Панасенков, Прильопа.

«Епіцентр»: Чернобай, Захарченко, Жмуйда, Лаврук, Кривобедрий, Кіцак, Буй, Р.Кузів, Немтінов, Федоров, Івашко

Поділля - Епіцентр

Натомість після перерви в складі хмельничан вийшли на поле ряд інших футболістів, які здобували путівку до першої ліги. Серед них Ян Морговський, Андрій Ліповуз, Дмитро Пріхна, Станіслав Мораренко, Ігор Карпенко. Саме двоє останніх футболістів і стали авторами двох голів у ворота «Епіцентра», які на той час вже захищав не Чернобай, а Володимир Котелба. Мораренко, який належить «Колосу» та знову гратиме за «Поділля» на правах оренди, відзначився на 65 хвилині. А Ігор Карпенко забив через 10 хвилин. Та «Епіцентру» за дві хвилини до завершення матчу вдалося відіграти один гол – забив гравець, який перебуває на перегляді.

Поділля - Епіцентр

Поділля - Епіцентр

Рахунок у матчі Поділля - Епіцентр відкрив Станіслав Мораренко

Рахунок у матчі Поділля - Епіцентр відкрив Станіслав Мораренко.

Другий гол у ворота Епіцентру забив Ігор Карпенко

Другий гол у ворота Епіцентру забив Ігор Карпенко.

Епіцентр зміг забити один гол у ворота Поділля наприкінці матчу

Епіцентр зміг забити один гол у ворота Поділля наприкінці матчу.

Поділля виграло в Епіцентра в контрольному матчі з рахунком 2:1

Поділля виграло в Епіцентра в контрольному матчі з рахунком 2:1.

Відзначимо й те, що в другому таймі за «Поділля» зіграли ще чотири футболісти, які перебувають на перегляді. Серед них нападник Станіслав Коваль, який цієї весни виступав за житомирське «Полісся». Був і півзахисник із Камеруну, який приїхав в Україну в пошуках професійного футбольного клубу.

Склади команд у другому таймі:

«Поділля»: ГНП (Шухман, 60), Жданов, Клименко, Павлюк, ГНП, Ліповуз, Пріхна (Воловик, 73), Морговський (ГНП, 87), Мораренко (ГНП, 87), ГНП, Карпенко.

«Епіцентр»: Котелба, Ничипоренко, Раца, Пліс, Морозов, Жмуйда, Кривобедрий, Буй, Беженар, ГНП, Барбоса.

Та чи залишиться хтось із них у «Поділлі» - поки невідомо. Як каже Віталій Костишин, тренерський штаб ще переглядатиме футболістів. І, можливо, вже після наступного спарингу в Луцьку 8 липня проти «Волині», хмельничани підпишуть контракт із кимось.

Ну, а «Епіцентр» свій наступний контрольний матч проведе 10 липня в Волочиську проти «Агробізнеса». Можливо, у цій грі Олег Надуда перегляне ще ряд потенційних новачків, які могли б підсилити гру його команди.

Читайте також: «Метал» - «Поділля»: фінал, який став історією (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую