ye-logo.v1.2

Плогінг: хмельничани бігатимуть з користю для міста

Спорт 2020
Пробіжку організують у четвер, 5 серпня
Пробіжку організують у четвер, 5 серпня. Фото: ілюстративне з архіву

Активісти влаштують пробіжку навколо Південного Бугу, під час якої прибиратимуть сміття.

Новий рух екоактивістів дістався Хмельницького. У четвер хмельницька молодь збирається на плогінг (рlogging — назва, що поєднує два слова, англійське та шведське: jogging — «біг підтюпцем» і plocka upp — «підбирати»). Разом рятуватимуть місто від сміття та робитимуть тіло здоровішим. Задум простий – звичайну пробіжку поєднуватимуть із прибиранням.

«Озброївшись» рукавичками та пакетами для сміття, активісти пробіжать Молодіжним парком та набережною. Подібні ініціативи раніше вже проводили містяни, однак цього разу вперше захід хочуть зробити більш масовим. 

«Пологінг набирає оберти в світі. Екологія є важливою складовою життя, так само і здоров’я людини. Ми ж вирішили поєднати приємне з корисним: зайнятися спортом і одночасно зробити наше місто чистішим. Тому виникла така ідея, - розповідає один з організаторів акції Іван Попов. – Зібране сміття відвеземо на сортування».

Прибиратимуть берег Південного Бугу активісти у четвер, 5 серпня. Збір запланований об 11-ій годині на вході у Молодіжний парк. Рукавички та пакети для сміття – з організаторів. Долучитися до ініціативи запрошують всіх охочих. Попередньо можна зареєструватися за посиланням.

Читайте також: Футбол. «Волинь» - «Поділля»: як у Хмельницькому спостерігали за матчем у Луцьку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую