ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Кремінь»: результативний матч та перемога хмельничан (ФОТО)

Спорт 3617
Хмельницьке Поділля перемогло Кремінь з рахунком 4:1
Хмельницьке Поділля перемогло Кремінь з рахунком 4:1. Фото: автора

Хмельницька команда перервала свою трьохматчеву безвиграшну серію.

19 вересня «Поділля» в 9 турі чемпіонату України з футболу в першій лізі в Хмельницькому приймало «Кремінь» з Кременчука. Команду, яка перед цим поєдинком вдома перемогла іншого представника Хмельниччини – волочиський «Агробізнес» із рахунком 3:1. Хмельничани ж три поспіль тури не знали «смаку» перемоги (одна поразка та дві нічиї). І ось, як сказав після гри один із кращих гравців цього матчу Ігор Карпенко, «прорвало». «Поділля» перемогло з рахунком 4:1.

«Прорвало» не тільки Карпенка, а й всю команду «Поділля». Щоправда, все це сталося в другому таймі. А ось у першому… важке поле через опади та низьку температуру повітря, важка гра, купа боротьби та майже без моментів.

Якщо дивитися на стартові склади команди, то в очі кинулася відсутність трьох футболістів «Кременя», які грали в переможному матчі з «Агробізнесом». Вже після матчу головний тренер гостей Ігор Столовицький пояснив, що «не від хорошого життя» він змінив переможний склад – футболісти травмовані. Ну, а в «Поділлі» вже другий матч поспіль у заявці на гру не було досвідченого Олександра Воловика. Як пояснив головний тренер господарів Віталій Костишин, капітан «Поділля» відсутній за сімейними обставинами. Не зіграв через дискваліфікацію й Андрій Ліповуз, якого замінив Олександр Цибульник.

Натомість на лаві запасних у хмельничан вперше за тривалий період з’явився Віталій Каверін, який востаннє виходив на поле ще в першому турі 25 липня в матчі проти «Оболоні». Тоді ж він зазнав пошкодження, через яке пропустив стільки часу. Сьогодні ж Каверін вийшов на заміну наприкінці другого тайму. І, як сказав Віталій Костишин, поки що Віталій не готовий грати більше 15-20 хвилин, але він поступово відновлюється від травми.

Поділля на матч проти Кременя з капітанською пов'язкою вивів Дмитро Пріхна

Поділля на матч проти Кременя з капітанською пов'язкою вивів Дмитро Пріхна.

Станіслав Мораренко був активним у складі Поділля весь матч

Станіслав Мораренко був активним у складі Поділля весь матч.

У першому таймі матчу Поділля - Кремінь було чимало дрібних фолів

У першому таймі матчу Поділля - Кремінь було чимало дрібних фолів.

У першій сорокап’ятихвилинці обидві команди не форсували подій на полі. «Поділля», хоч і грало першим номером, але особливої загрози біля воріт «Кременя» створити не вдавалося. Можна лише загадати небезпечний, але не точний удар Володимира Савошка зі штрафного на початку матчу. «У першому таймі суперник грав дуже щільно, не давав нам вийти на ударну позицію», - після матчу сказав Віталій Костишин.

А ось гості, побудувавши свої гру, здебільшого, на контратаках, вичікували. І мали дві нагоди, щоб розпечатати ворота господарів. Спочатку Ігор Кошман на 31 хвилині небезпечно пробивав, а на 45 хвилині Денис Галата міг забивати «гол у роздягальню», але з 8 метрів пробив над поперечину. Вже після матчу наставник «Кременя» Ігор Столовицький згадував ці епізоди, висловлюючись: «Перший тайм зіграли організовано, у суперника не було шансів реалізувати щось, а ми свої моменти «випустили». У нас було два моменти».

Гравці Кременя часто блокували простріли та удари Поділля в першому таймі

Гравці Кременя часто блокували простріли та удари Поділля в першому таймі.

Другий тайм був зовсім іншим. Із перших секунд «Поділля» просто полетіло вперед. І мали хмельничани одразу декілька поспіль кутових. Та втілити бодай в один гол не змогли. «Кремень» же знову дочекався свого моменту, організувавши контратаку на 52 хвилині, яка завершилася ударом Богдана Бичкова у поперечину воріт. І через хвилини дві хмельничанам вдалося дати гідну відповідь на цей епізод. Дмитро Пріхна «розрізав» своїм пасом захисників «Кременя» та вивів Ігоря Карпенка на ударну позицію. Форвард «Поділля» в один дотик пробив і м’яч опинився в воротах – 1:0.

Ігор Карпенко відкрив рахунок у матчі Поділля - Кремінь

Ігор Карпенко відкрив рахунок у матчі Поділля - Кремінь.

Але перевага хмельничан в рахунку протрималася недовго. На 62 хвилині футболісти «Кременя» виконали штрафний, і м’яч від стінки з футболістів «Поділля» відлетів до Ореста Панчишина, який головою переправив його в ворота господарів – 1:1.

Після штрафного Кременю все таки вдалося відігратися

Після штрафного Кременю все таки вдалося відігратися.

.Володимир Савошко також не пішов з поля без забитого голу

Володимир Савошко також не пішов з поля без забитого голу.

У матчі Поділля - Кремінь було багато боротьби

У матчі Поділля - Кремінь було багато боротьби.

«Коли пропускаєш одразу гол, емоції десь зникають. Добре, що всі хлопці швидко перелаштувалися, побігли в атаки, не засмутилися. Розуміли, що за нами контроль м’яча, моменти. Молодці всі», - так після матчу казав Дмітро Пріхна, якому на 65 хвилині матчу вдалося вивести «Поділля» вперед у рахунку після передачі Дениса Островського. Ну, а цей гол для Пріхни став дебютним у першій лізі.

Дмитро Пріхна забив свій дебюьний гол у першій лізі

Дмитро Пріхна забив свій дебюьний гол у першій лізі.

За рахунку 2:1 «Кремінь» побіг відіграватися, але відзначилися лише одним неточним ударом. А ось «Поділля» знову забило. На 74 хвилині дубль у грі оформив Ігор Карпенко. «Ніколи голи нікому не присвячую, але сьогодні хочу їх присвятити своїм батькам. То для них подарунок», - після матчу сказав автор двох голів у ворота «Кременя» Ігор Карпенко.

Олександр Цибульник вийшов у старті Поділля, замінивши Андрія Ліповуза, який пропускав матч через перебір жовтих карток

Олександр Цибульник вийшов у старті Поділля, замінивши Андрія Ліповуза, який пропускав матч через перебір жовтих карток.

Та через чотири хвилини «Поділля» знову забило. Цього разу, після прострілу Артура Ващишина, забив Володимир Савошко. Могли хмельничани забивати ще, але в одному з епізодів, після навісу Каверіна, Олександр Пернацький пробивав головою. Але «Кремінь» врятував голкіпер.

Віталій Каверін поступово повертається у гру після травми

Віталій Каверін поступово повертається у гру після травми.

Ігор Карпенко свої голи в ворота Кременя присвятив батькам

Ігор Карпенко свої голи в ворота Кременя присвятив батькам.

Захисник Євген Корохов часто підключався до атак Поділля в грі проти Кременя

Захисник Євген Корохов часто підключався до атак Поділля в грі проти Кременя.

Ян Морговський вже традиційно розривав правий фланг суперника

Ян Морговський вже традиційно розривав правий фланг суперника.

Отож, «Поділля» перемогло «Кремінь» з рахунком 4:1.

«Перший тайм дуже важко дався, - каже головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. - У другому таймі дещо додали в швидкості та почали створювати справжні небезпечні моменти. Те, що забили сьогодні чотири… ну вдалося використати свої моменти. Нам же головне забити на один гол більше, ніж суперник, та виграти. А чи це чотири м’ячі, чи скільки – не так вже і важливо».

«Важко щось коментувати після гри, яку програли, ще й з великим рахунком, - сказав Ігор Столовицький, коуч «Кременя». - У другому таймі пропустили, знайшли в собі сили відігратися, а потім в захисті зіграли дуже погано, включаючи воротаря. Розсипалися, через що пропустили ще три голи».

«Поділля» тепер має 12 очок та перебуває на 8 місці. А ось ще один представник Хмельниччини – волочиський «Агробізнес» 19 вересня в Волочиську програв донецькому «Олімпіку» з рахунком 2:0 та з шістьма балами продовжує обіймати передостаннє 15 місце.

У наступному турі – подільське дербі в Волочиську! 25 вересня «Агробізнес» прийматиме на стадіоні «Юність» хмельницьке «Поділля».

Читайте також: «Епіцентр» переграв у Черкасах місцевий «Дніпро»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую