ye-logo.v1.2

Баскетбольний клуб «Хмельницький» стартує у Вищій лізі матчами в Южному

Спорт 2357
Головний тренером баскетбольного клубу «Хмельницький» став Аурімас Ясіліоніс із Литви
Головний тренером баскетбольного клубу «Хмельницький» став Аурімас Ясіліоніс із Литви. Фото: lrytas.lt

Провівши на «одному диханні» минулий сезон, хмельницький клуб завоював право виступати у другому за престижністю дивізіоні Чемпіонату України.

2 жовтня баскетбольний клуб «Хмельницький» дебютує в розіграші Вищої ліги чемпіонату України. До цього часу з нашої області лише кам’янецькі баскетболісти брали участь в змаганнях такого високого рівня. Із чим до початку турніру підійшла хмельницька команда, розповів сайту Федерації баскетболу президент Федерації баскетболу Хмельниччини Денис Поворознюк.

БК «Хмельницький», як переможець Першої ліги, отримав право виступати у Вищій лізі. А це зовсім інші вимоги до інфраструктури та рівня гравців і тренерського складу. Перш за все, у клуб запросили кваліфікованого тренера з Литви – Аурімаса Ясіліоніса, який працював із збірними Литви різного віку та допомагав легендарному Рімасу Куртінайтісу в команді Євроліги. Переговори щодо нового тренера тривали більше двох тижнів. Ганна Шликова, що привела хмельничан до перемоги в Першій лізі минулого сезону, залишається. Вона буде помічником головного тренера. Також у Першій лізі буде виступати друга команда БК «Хмельницький».

«Склад гравців в команді оновили на 90 відсотків, - каже Денис Поворознюк. - З минулого року залишили лише молодь, яка має шанс прогресувати поряд із досвідченими, відомими в Україні гравцями. Новачками команди стали Конєв, Полюляк, Горобченко, Кисельчук, Ожегов. Ще ведуться переговори з декількова відомими в Україні гравцями та американськими легіонерами».

Денис Поворознюк зазначає, що поставлене завдання - вигравати і з часом потрапити в Суперлігу: «Перед командою стоїть завдання потрапити в плей-оф, ігри якого, можливо, будуть проходити уже в новому залі Палацу спорту, що будується. Поки що домашні матчі БК «Хмельницький» проводитиме в ФОК «Новатор», де зараз саме закінчуються ремонтні роботи. З наступного тижня команда вже буде там проводити тренування».

Також у клубі планують серйозно зайнятися маркетингом, щоб залучати на домашні матчі якомога більше глядачів. І сподіваються, що карантинні обмеження, пов’язані з коронавірусом, цього разу не завадить хмельничанам побачити матчі такого високого рівня.

Читайте також: Олімпійські ігри: хмельничанка Марина Бех-Романчук отримає винагороду від уряду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую