ye-logo.v1.2

Волейбол. Хмельницьке «Поділля» очолило вищу лігу

Спорт 2860
Волейболісти хмельницького Поділля продовжують перемагати суперників у вищій лізі
Волейболісти хмельницького Поділля продовжують перемагати суперників у вищій лізі. Фото: з архіву

Хмельничани провели чергові матчі. Цього разу в Харкові.

Хмельницький волейбольний клуб «Поділля» зіграв свої поєдинки четвертого туру чемпіонату України з волейболу в вищій лізі. У Харкові команда здобула дві перемоги з однаковим рахунком 3:1 та очолила турнірну таблицю вищої ліги.
У першому матчі «Поділлю» протистояла збірна України, в якій виступають гравці, віком до 18 років. Вигравши першу партію з рахунком 25:18, у другій хмельничани поступилися 22:25. Однак у двох наступних подоляни знову були сильнішими – 25:12 та 25:21. У підсумку виграли матч з рахунком 3:1.

«У матчі проти збірної України U-18, по суті, ніяких проблем. Було планове награвання гравців, які були заявлені на матч, щоб визначити рівень спроможності усіх допомогти команді вирішити завдання в матчах регулярної першості, адже далі потрібно думати про плей-офф та «Фінал чотирьох», - розповів журналісту сайту «Є» головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. – Також, підсумовуючи нашу роботу за два роки, коли в нас була стагнація, ми спиралися на молодь. У нас є, до прикладу, Сергій Фурман, 2006 року народження, і були цікаво подивитися на його гру в матчі проти збірної України, яка сформована з гравців 2005-2006 року народження. Сергій провів хороший матч і схоже зацікавив тренерський штаб збірної. Тому, якщо він й надалі так гратиме, буде старанно працювати, то, можливо, отримає виклик на збори збірної. Але це мої припущення. А другу партію ми програли, бо я змінив усю стартову шістку й в хлопців просто не пішла гра».

У наступній грі проти господарів майданчику – «Юридичної академії-2», хмельничани в першому сеті програли 25:20. «Поки ми пристосовувалися до залу в першій партії, напомилялися та дозволили супернику виграти її . А далі все нормально – всі отримали ігрову практику, досягнули потрібного результату. Все йде по плану», - каже Роман Ковальчук. У наступних трьох партіях «Поділля» виграло 25:17, 25:21, 25:19 та здобуло перемогу в матчі з рахунком 3:1.

Попереду на «Поділля» ще три тури, в яких команда зіграє шість матчів. Наразі хмельничани у семи зіграних поєдинках мають сім перемог. Далі ігри в Снятині Івано-Франківської області проти місцевого «Покуття» (9 місце) та львівської «Булави» (13 місце з 14 команд). «Безумовно, нам потрібно вигравати, щоб за підсумками регулярної першості фінішувати на 1-2 місці, тоді ми уникнемо матчів плей-офф (3-6 місце), а одразу зіграємо в «Фіналі чотирьох». До того ж, один із двох турів тоді пройде в Хмельницькому», - сказав наставник ВК «Поділля».

Читайте також: «Епіцентр-Подоляни» програли перший матч протистояння із грецьким «Панатінаїкосом»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую