ye-logo.v1.2

Що потрібно мати вдома для занять спортом На правах реклами

Спорт 2710
Для підтримки тіла у формі достатньо занять спортом і вдома
Для підтримки тіла у формі достатньо занять спортом і вдома. Фото: merrithew.com

Все більше людей стають прихильниками здорового способу життя.

Проте не у всіх є можливість відвідувати спортзали, фітнес-центри. Але для підтримки тіла у формі достатньо занять спортом вдома. В цьому допоможуть відеоуроки, а ми підкажемо без чого неможливе тренування.

Не слизький килимок

Виготовлений зі спіненого полістиролу або каучуку. Має гарні протиковзні властивості, тому виконує функцію страховки, щоб руки-ноги не роз'їхалися при навантаженні. Завдяки структурі зменшує силу удару під час стрибків, пом’якшує навантаження на хребет під час виконання вправ лежачи. Якщо підлога холодна, збереже ваше тепло, й займатися буде комфортніше.

Набір гантель

Робота з ними більше навантажує мускули. В такий спосіб вони зміцнюються та стають витривалими. Зазвичай знаряддя використовується для роботи з м’язами рук, спини. В інтернет-магазинах великий вибір цього товару, та й ціна на гантелі різна. Вона залежить від матеріалу, з якого виготовляється. Існують пластикові з цементною серцевиною, металеві з вініловим або термополіуретановим покриттям. Можуть бути повністю металевими. Перші підходять для занять йогою, фітнесом, де навантаження невелике. Останні — для силових вправ.

Фітбол

З його допомогою тренуються м’язи кора, вдосконалюється почуття рівноваги. З ним гарно виконувати вправи на прес, розтяжку. Вибирати м’яч потрібно спираючись на зріст людини. Для 155–165 см діаметр 55 см, 170–185 — 65 см, 186–190 — 75 см, від 190 — від 85 см. Поверхня повинна бути матовою.

Фітнес-гумки

Чудовий виріб для тренувань з власною вагою. Ліпше придбати одразу набором, щоб застосовувати для різних частин тіла. Вони легенькі, не займають багато місця, тому можна брати з собою в подорожі та не припиняти тренування.

Йога-блоки

Гарний інвентар для занять пілатесом, фітнесом, йогою. Допомагають виконувати вправи з опором на руки. Також використовуються для подовження кінцівок, якщо важко дістати до підлоги під час нахилу. Бувають коркові, дерев’яні, пластикові та розрізняються за розмірами.

Степ-платформа

Використовується для степ-аеробіки, кардіотренувань, силових вправ. При виборі слід звернути увагу на те, що її ширина повинна бути на 8–10 см більше довжини ступні. Довжина ж більше на 10 см ніж відстань між ногами при положенні на ширину плечей. Висота залежить від рівня підготовки: 10–15 см — новачкам, 20–25 см — професіоналам.

Турнік

Не потребує вільного місця. Оптимально розмістити у дверному отворі. Заняття на ньому зміцнюють м’язи спини, рук, тулуба. Також поліпшують поставу, зменшують болі в спині.

Шведська стінка

На цьому снаряді можуть робити вправи всі члени сім’ї. Розвивати мускулатуру, укріплювати опорно-руховий апарат. Після нетривалих тренувань вже помітний результат: покращаться постава, обриси тіла.

З таким переліком спортивного інвентарю заняття вдома будуть не гірші, ніж в спортзалі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую