ye-logo.v1.2

Погляд на виступ українських команд на євроарені: Багаті не здолали бідних

Спорт 2311
Фото: Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький)

Виступи українських футбольних клубів минулого тижня на євроарені розбили не одне вболівальницьке серце

Згадайте, як раділи фани, коли відбулося жеребкування Ліги чемпіонів та Ліги Європи УЄФА. Чи не більшість з них одностайно стверджувала, що «Шахтар», «Динамо» та «Металіст» (за винятком «Ворскли») мають «на одній нозі» виходити зі своїх груп. Але після двох турів євробаталій оптимізму поменшало. «Проскурівськй телеграф» подивився на те, що відбулося, під іншим кутом – грошовим.

Одинадцять проти Срни

Спочатку засмутив «Шахтар». Донеччани, які вдома зіграли з кіпріотським «АПОЕЛем», спромоглися лише на нічию. І це при тому, що сума, за яку можна придбати кіпріотів, майже дорівнює ціні капітана «Шахтаря» Даріо Срни. За даними німецького агентства «Тransfermarkt.de», трансферна вартість хорватського «гірника» складає 16 мільйонів євро, а всіх футболістів «АПОЕЛя» - 17 мільйонів! Якщо ж оцінити всіх футболістів чемпіона України, то вийде… команда Мірчі Луческу коштує щонайменше 158 мільйонів євро. Але того вечора на полі грали не гроші, а люди. Дорогі до того ж. І «бідні» поїхали з Донецька у гуморі, а «багатим» у своїх інтерв’ю доводилося лише говорити: «У нас ще все попереду».

Новорічний подарунок?

Не далеко пішло й київське «Динамо». Якщо продати двох друзів – Алієва та Мілевського, яких оцінюють у 9 мільйонів євро, можна було б увесь тель-авівський «Маккабі» придбати. Та ще й гроші залишилися б. Адже всі футболісти клубу-суперника киян, який на єврейський Новий рік зіграв із «Динамо» 1:1, коштують 17 мільйонів євро. Тоді як усі зірки українського столичного клубу, за даними того ж таки «Тransfermarkt.de», обійдуться не менш, ніж у сто мільйонів євро. Різниця чимала. А результат… на табло.

Якби Тайсон був боксером…

може б у ворота голандського «АЗ» забив не один, а два голи. Принаймні, налякав би суперника. А там, дивись, і м’яч сам закотився б туди, куди треба. Але ж харківський Тайсон з «Металіста» все-таки футболіст, який коштує щонайменше шість мільйонів євро, не зміг із своїми колегами, яких оцінюють у 60 мільйонів євро, «дотиснути» трохи скромніший клуб. «АЗ», звісно, міцний середнячок в Європі, але ж і футболісти в ньому дешевші. Усі разом – 41 мільйон євро. Але це не завадило їм поїхати з Харкова з одним заліковим пунктом.

Виняток із правил. Не наш

А ось іще один представник України у Лізі Європи – полтавська «Ворскла», хоч і програв, але ж виступав у матчі проти німецького «Ганновера» в якості «бідного». Трансферна вартість полтавчан складає лише 15,4 мільйона євро, тоді як футболістів з Німеччини – понад 69 мільйонів євро. І «Ганновер» продемонстрував усім українським клубам, як слід досягати результату в матчах проти команд, в яких грають значно дешевші футболісти. Та й, власне, не дарма їхні ворота захищає Цилер, який коштує 5 мільйонів євро. Німці гроші на вітер не кидають.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую