ye-logo.v1.2

Хмельничанин Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання

Спорт 833
Михайло Романчук став чемпіоном Європи-2024 на дистанції 800 метрів вільним стилем
Михайло Романчук став чемпіоном Європи-2024 на дистанції 800 метрів вільним стилем. Фото: European Aquatics

Він переміг на дистанції 800 метрів вільним стилем.

У сербському Белграді триває чемпіонат Європи з водних видів спорту. І вчора, 19 червня, збірна України виборола дві золоті медалі. У плаванні на 200 метрів на спині «золото» здобув Першу медаль виборов Олександр Желтяков із Дніпра. А на дистанції 800 метрів вільним стилем не було рівних хмельничанину Михайлу Романчуку.

Михайло перші 250 метрів дистанції плив у трійці лідерів, але очолити заплив йому вдалося вже на 300 метрах дистанції. Захопивши лідерство, Романчук лише збільшував свою перевагу над конкурентами. На фініші Михайло Романчук із результатом 7 хвилин 46,2 секунди був першим, а відтак і став чемпіоном Європи! Він на подав дві секунди випередив срібного призера Дімітріоса Маркоса з Греції та більше, ніж на три секунди – бронзового призера Залана Саркані з Угорщини.

До слова, Михайло Романчук у 2018 та 2021 роках також ставав чемпіоном Європи на 800-метрівці.

На цьому змагання для хмельничанина не завершуються. Вже 21 червня Михайло Романчук змагатиметься за вихід до фіналу на дистанції 1500 метрів вільним стилем. У разі потрапляння до вирішального запливу, головна «битва» за медалі на цій дистанції для Михайла відбудеться 22 червня.

Нагадаємо, взимку цього року на чемпіонаті світу Михайло Романчук на 1500-метрівці посів п'яте місце, а на 800-метрівці – був восьмим.

Читайте також - «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: дві команди з Хмельниччини – серед переможців

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую