Гаряча тема:
- Війна
«Мастер-шеф. Професіонали»: які страви готував хмельницький кухар
Завдяки умінням, Леонід Малюга уже декілька тижнів поспіль не потрапляє до «битви чорни».
Учора, 13 березня, в ефірі одного із українських телеканалів вийшов черговий випуск шоу «Мастер-шеф. Професіонали», де продовжує змагатись кухар одного із закладів міста Хмельницького. Цього разу Леонід Малюга вкотре продемонстрував свої уміння, що дало йому змогу не потрапити до зони ризику. А тепер по черзі, як відбувались змагання у випуску кулінарного шоу.
У першому конкурсі судді самостійно обрали капітанів трьох команд, які у свою чергу набирали до них учасників. Леонід Малюга потрапив до «червоних». Далі журі озвучило завдання для усіх команд – приготувати запропоновану страву, яку подають у закладах громадського харчування Великої Британії. Команді Леоніда дісталася страва шеф-кухаря Бруно Лубе – тарт татен з карамелізованим шалотом і курячою печінкою.
Та цього разу шефи мали готувати страви трохи в іншому вигляді - створити з їх інгредієнтів конструктор, так що інша людина могла приготувати її за 20 хвилин. Тобто, учасники мали зробити так звані кукінг-бокси з детальними інструкціями із їх приготуванням.
Ну а те, як справилися кухарі із завданням, перевіряли зіркові гості шоу – Іраклій Макацарія, Максим Михайлюк та Ксенія Мішина. Страву команди "червоних" готував та дегустував Максим. Ну а як це все відбувалось, команди могли спостерігати на відео і відразу зауважувати свої прорахунки.
«Це як пазл. Кожна деталь повинна бути ідеально перевірена, щоб сходилось все. По Максу було видно, як він хвилюється, старається», - прокоментував кулінарний процес Леонід Малюга.
У результаті страву, яку приготував Максим, критикували судді. Однак зауважили, що то не його вина, а «червоних», які не деталізували рецепт. Оскільки команда програла конкурс, двоє із учасників одягнути чорні фартухи. До когорти таких не потрапив хмельницький кухар.
Другий конкурс також розпочали із формування команд. Леонід потрапив до «жовтих». Завдання для учасників випало не з легких. На дошці із табличками судді зашифрувати 13 класичних страв, кожній із яких відповідали п’ять картинок. На них були зображені продукти, дивайси, процеси, люди, та асоціації, які мають відношення до страви. Кожна команда по черзі відкривала по одній підказці поки хтось не відгадає страву. Кожна наступна підказка давала все більше інформації про страву. Переможцем стане та команда, яка відгадає найбільшу кількість страв і зможе їх приготувати.
«Жовті» взялись за приготування аж чотирьох страв. Леонід Малюга працював над популярним десертом Анни Павлової - повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м'якою серединкою, яка нагадує зефір.
Хоча команда чудово справилась страви, однак судді зарахували тільки роли Каліфорнія, оскільки правильно відгадані були лише вони. Тому десерт, який готував Леонід, хоча й мав гарний вигляд, однак не скуштував ніхто із суддів.
Через такий сумнівний результат «жовтим» довелось голосувати за учасників по команді, які цього разу потраплять у «битву чорних». Одноголосно обрали капітанку – Нелю Бадамшина. Вона змагалась за можливість продовжити участь у шоу і це їй вдалося. Цього разу покинув проєкт Ігор Андріяш. Ну а ми наступного тижня зможемо спостерігати за кулінарними витворами шеф-кухаря із Хмельницького.
Читайте також: Організатори «Rock&Buh 2021» розповіли, яким буде фестиваль
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: