Гаряча тема:
- Війна
«Мастер-шеф. Професіонали»: чи продовжив хмельницький кухар боротьбу за звання кращого
Леонід Малюга – шеф-кухар готельного комплексу у Хмельницькому.
Кухар одного із закладів харчування міста Хмельницького продовжує змагатись у кулінарній битві «Мастер-шеф. Професіонали». Днями вийшов черговий випуск телепрограми. Проєкт уже пройшов свій екватор, а це означає, що залишились найпрофесійніші, відповідний рівень мають і підготовлені суддями конкурси.
На черговому етапі змагань кухарів чекало дещо азартне завдання. Оскільки чимало конкурсів позаду і кулінари знають хто на що здатний, судді запропонували їм ставити ставки один на одного. Спочатку учасники мали оцінити кожного і скласти рейтинг 12 кращих шефів сезону. Номер 1 та 12 присвоювали найсильнішому та найслабшому учаснику відповідно. Ці ж присвоєні номери стали коефіцієнтами для ставок. Одинцю кулінари віддали Елеонорі, а дванадцятку – Руслану. Леонід отримав номер два.
Далі кожен учасник обрав одну з коробок-загадок, які стояли на робочих поверхнях. Під коробками були назви страв, які вони мали приготувати. Учасники могли бачити завдання суперників, зіставляти з коефіцієнтом і тоді робити свою ставку. Стартовий капітал кожного із учасників складав 20 шефів, якими вони послугувались.
Леонід постави по 7 шефів на Ліду та Віталія, однак остання ставка його підвела – Віталій не справився із завданням. У результаті конкурсу Леонід здобув 69 шефів.
Учасники "Мастер-шеф. Професіонали". Фото: із фейсбку МастерШеф (MasterChef)
У другому етапі повторили завдання за схожою системою, однак навіть ті учасники, на яких не було ставок, мали приготувати страву належним чином, аби її зарахували судді. Якщо ж страва не вдалась, кухар одягав чорний фартух.
«Це перевірка на міцність. Ось вона, сила людська - ніколи не здаватись. Став на кого хочеш і грай в лотереї, які тобі подобаються, але якщо тобі щось не вдалося - відповідай за це», - прокоментував завдання Леонід.
У другому турі хмельничанин програв, поставивши ставку на Лілію, але виграла ставка на Руслані. Страву Леоніда - чілі конкарне, зарахували судді. У результаті кухарю вдалось отримати 159 шефів, що вберегло його від чорного фартуха.
У другому конкурсі кулінари мали відкрити у собі внутрішні творців, і не лише приготувати чотири сети – «зима», «літо», «весна», «осінь», а й відповідно творчо оформити страву. Завдання виконували у парах, Леонід працював з Елеонорою.
На «літо» пара приготувала устриці із гелем з огірка, на «весну» канелоні з цибулі порей, на «осінь» - гриби з картоплею і беконом, на «зиму» - філе оленя з овочами. Хоча страви й оцінили судді на смак, але розкритикували за брак фантазії під час їх оформлення. Леоніда та Еля трохи не справились із концепцією конкурсу, все ж були не найгіршими у цьому змаганні, тому й не потрапили до «битви» чорних.
А в 11 випуску «Мастер-шеф. Професіонали» покинув шоу Ігор Міщенко.
Читайте також: У Кам’янці-Подільському розповіли, як розпочуть туристичний сезон
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: